Δεν καίει τα καράβια του, όπως θέλει ο στίχος, αλλά τα ζωγραφίζει και με αυτά προτείνει έναν απόπλου του βλέμματος. Κι αυτόν τον όρο, «Απόπλους», επέλεξε και ως τίτλο της έκθεσης της νέας του ζωγραφικής δουλειάς ο Γιώργος Μπαρδάκας, ο οποίος παρουσιάζει τα ταμπλό του στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29) έως τις 28 Νοεμβρίου.

«Με πρωταγωνίστριες τις νότες του μπλε, ηρέμησα με τα καράβια, ταξίδεψα, μελαγχόλησα, ονειρεύτηκα, σταμάτησα τον χρόνο μέσα σε ξύλα παλιά, σχοινιά λεπτά, καρφιά, σύρματα, κόλλες, υφάσματα, χρώματα» σημειώνει ο ζωγράφος, έργα του οποίου κοσμούν μεταξύ άλλων γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων εντός και εκτός συνόρων. Εμπνευσή του είναι η θάλασσα και για να δημιουργήσει τους πίνακές του συνδυάζει τη ζωγραφική με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, προσπαθώντας να δώσει την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων.

«Ο «Aπόπλους» δεν είναι προς άγνωστη κατεύθυνση, ο πειραματισμός με τα υλικά δεν είναι άνευ λόγου και αιτίας. Ο προορισμός δεν αποκαλύπτεται ακόμη» εξηγεί ο Γιώργος Μπαρδάκας, τονίζοντας ότι οι θεατές γίνονται μέτοχοι της προσωπικής του πορείας, της ματιάς του πάνω στη ζωή και στο ταξίδι αυτό, καθώς τα έργα του «φανερώνουν την ύπαρξη ενός κόσμου διαφορετικού της σημερινής πολυδαίδαλης κοινωνίας».