Στην πολιτική αργκό έχει περάσει πλέον ως «δόγμα Πολάκη», αν και η Φώφη Γεννηματά προτιμά να μιλάει για «δόγμα Γκαίμπελς»: πες ψέματα, ρίξε λάσπη, δημιούργησε υποψίες, κατασκεύασε ενόχους. Ακόμη κι αν όλα καταρρεύσουν στο τέλος, λίγη από τη λάσπη θα έχει κολλήσει στους αντιπάλους σου.

Τελευταίο θύμα αυτού του δόγματος είναι η οικογένεια Σημίτη. «Μακάρι να αποδειχθεί πεντακάθαρος» δηλώνει με περισσή υποκρισία για τον πρώην πρωθυπουργό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σπεύδοντας να προσθέσει ότι οι πολιτικές του ευθύνες είναι βαρύτατες και ότι περιλαμβάνεται σε εκείνους που χρεοκόπησαν την Ελλάδα!

Η πολιτική χυδαιότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει περάσει όλα τα όρια. Τα αποτελέσματα όμως της προσπάθειάς τους να στήσουν ένα νέο «Βρώμικο ’89», χρησιμοποιώντας επιλεκτικά, αυθαίρετα και κατά βούληση διάφορες αποφάσεις της Δικαιοσύνης, είναι αντίθετα από αυτά που επιδιώκουν. Οπως έδειξε και η χθεσινή συνάντηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ με τον Κώστα Σημίτη, η αήθης επίθεση κατά του τελευταίου έχει ως αποτέλεσμα να συσπειρωθεί γύρω από το πρόσωπό του ολόκληρη η δημοκρατική παράταξη.

Ο Σημίτης έχει μετατραπεί, άθελά του βέβαια, σε σύμβολο της αντίστασης εναντίον όλων εκείνων που με όπλο τους τα fake news και τη δυσώδη προπαγάνδα ονειρεύονται να γίνουν οι Μαδούρο ή οι Ερντογάν της Ελλάδας: να παραμείνουν δηλαδή στην εξουσία φυλακίζοντας τους αντιπάλους τους. Ομως στη χώρα αυτή δεν έχει καταλυθεί το κράτος δικαίου. Δεν έχει καταρρακωθεί η μνήμη. Ούτε έχει χαθεί η κοινή λογική.

Οταν ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε χθες προς τους δημοσιογράφους την ευχή την επόμενη φορά να συναντηθούν για πιο ευχάριστα πράγματα, ήξερε καλά τι εννοούσε.