Η χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με την οποία ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 60.000 ευρώ για την υπόθεση του αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, ασφαλώς και ικανοποίησε την πειραϊκή ΠΑΕ.

Οι Ερυθρόλευκοι από την πρώτη στιγμή αναφέρθηκαν σε προβοκάτσια, η οποία προκάλεσε την ένταση στις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών, και μάλιστα σε έναν χώρο όπου βρίσκονταν και μικρά παιδιά.

Η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού υποστήριξε από την αρχή ότι θα ήταν άδικο να υπάρξει τιμωρία αφαίρεσης βαθμών και έπεισε με την επιχειρηματολογία της την Πειθαρχική Επιτροπή, η οποία αποδέχτηκε ότι είχαν δίκιο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η απόφαση λήφθηκε παμψηφεί. Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Παράλληλα, η Επιτροπή έκρινε ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, κάτι που υπογράμμισαν από την πρώτη στιγμή οι Ερυθρόλευκοι.

Είναι απαραίτητο να αναφέρουμε επίσης κι ένα ακόμα εξίσου ουσιαστικό στοιχείο. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ είχε εξετάσει και την υπόθεση του αγώνα ΠΑΟΚ – Αρη, επίσης για το Κύπελλο, και είχε αποφασίσει να επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο, μικρότερο βέβαια από αυτό που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό.

Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχτηκε πως δεν υπήρχε στο γήπεδο πολεμική ατμόσφαιρα, ενώ κι όλοι αυτοί που έτρεχαν για να γλιτώσουν από τα ΜΑΤ δεν ήταν χούλιγκαν αλλά απλοί φίλαθλοι που πήγαν στο γήπεδο για ένα παιχνίδι Κυπέλλου έχοντας μαζί και τα παιδιά τους.

Η προσπάθεια να επιβληθεί σκληρή τιμωρία στον Ολυμπιακό με τη μορφή αφαίρεσης βαθμών, και μάλιστα από το πρωτάθλημα (κι όχι στο Κύπελλο), δεν πέρασε, καθώς εξετάστηκαν τα πραγματικά γεγονότα.