Η πιο μεγάλη ώρα για την εθνική ομάδα των Ελπίδων έφτασε. Σήμερα το απόγευμα στις 18.00 (ΕΡΤ3), στο γήπεδο της Τούμπας, η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη αντιμετωπίζει την Αυστρία στο πρώτο παιχνίδι για τα μπαράζ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θέλει ένα σκορ πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στη Βιέννη σε τέσσερα βράδια.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα στερηθεί των υπηρεσιών τού πιο φορμαρισμένου έλληνα επιθετικού, του Ευθύμη Κουλούρη, αφού ο φορ του Ατρομήτου επιλέχτηκε από τον Αγγελο Αναστασιάδη να αγωνιστεί χθες το βράδυ με την Εθνική Ανδρών κόντρα στη Φινλανδία για το Nations League, ωστόσο το ρόστερ είναι γεμάτο από ποιοτικές λύσεις και ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν το κενό του Κουλούρη.

Σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο έλληνας προπονητής έως τώρα στις προπονήσεις, προσανατολίζεται σε ένα σχήμα 4-2-3-1, με τον Κότσαρη στα γκολπόστ και τους Σάλιακα, Πασαλίδη, Νικολάου και Τσιμίκα από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικοί μέσοι αναμένεται να είναι οι Γαλανόπουλος και Καραχάλιος, με τον Ανδρούτσο σε ρόλο τρίτου χαφ μπροστά τους. Στις δύο άκρες θα είναι ο Χατζηγιοβάνης αριστερά και ο Λημνιός δεξιά, με το δίλημμα για τον Νικοπολίδη να έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης. Ο Κωτσόπουλος του Ατρομήτου είναι το φαβορί, με τον Καμπετσή να είναι το αουτσάιντερ.

Ποιες έχουν προκριθεί

Ελλάδα – Αυστρία και Πολωνία – Πορτογαλία είναι οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δύο τελευταία εισιτήρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο στις 16-30 Ιουνίου 2019.

Από τους ομίλους την απευθείας πρόκριση πήραν οι Κροατία, Ισπανία, Δανία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Σερβία, Ρουμανία, Γαλλία. Αυτές μαζί με τη διοργανώτρια Ιταλία συνθέτουν την αρχική δεκάδα και με τις δύο που θα προστεθούν θα γίνουν οι δώδεκα της τελικής φάσης.

Στην τελική φάση οι δώδεκα ομάδες χωρίζονται σε τρεις ομίλους των τεσσάρων και στην ημιτελική φάση προκρίνονται οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας και η καλύτερη δεύτερη των τριών ομίλων.