Σε μπελάδες έχει μπει ο Ουσμάν Ντεμπελέ. Το κλίμα στην Μπαρτσελόνα δεν είναι και το καλύτερο γι’ αυτόν, καθώς η διοίκηση των Μπλαουγκράνα είναι απογοητευμένη από τις εμφανίσεις του, αφού ξόδεψε 115 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2017 για να τον φέρει στη Βαρκελώνη.

Παράλληλα όμως υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild» ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που διέμενε στο Ντόρτμουντ έχει κάνει αγωγή, με την οποία ζητά αποζημίωση που πλησιάζει τα 21.000 ευρώ. Ο Ντεμπελέ κατηγορείται πως προκάλεσε σημαντικές ζημιές, ενώ άφησε πολλούς απλήρωτους λογαριασμούς. Μάλιστα, δεν επέστρεψε ούτε τα κλειδιά, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να αναγκαστεί να αλλάξει όλες τις κλειδαριές.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου συζήτησε με τον εκπρόσωπό του, σημειώνοντας τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία έχει υποπέσει και ζητώντας να δείξει επαγγελματική στάση. Ο 21χρονος Γάλλος δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένος από την παραμονή του στη Βαρκελώνη, καθώς ουσιαστικά δεν έχει επαφές με κανέναν συμπαίκτη του, εκτός από τους συμπατριώτες του Ουμτιτί και Λενγκλέ.

Ο Μπαρτομέου έχει σκεφτεί ακόμα και την παραχώρησή του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Απλά, ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα τον δώσουν δανεικό ή θα διαπραγματευτούν την πώλησή του. Ενδιαφερόμενοι υπάρχουν, και μάλιστα ο αγγλικός Τύπος ανέφερε πως τον θέλει ο Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, η οποία προτίθεται να καταθέσει προσφορά 100 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον από την Πρέμιερ Λιγκ έχουν δείξει επίσης Αρσεναλ και Τσέλσι, ενώ ο ιταλικός Τύπος έχει αναφέρει πως είναι και στη λίστα της Γιουβέντους. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πάντως σκοπεύει να του δώσει μία τελευταία ευκαιρία.