Οι τραυματισμοί έχουν «πληγώσει» την αμυντική λειτουργία των τριών κορυφαίων ομάδων της La Liga τα τελευταία χρόνια. Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης δέχονται με ευκολία φάσεις και γκολ, ενώ οι προπονητές αναζητούν λύσεις στο αμυντικό κομμάτι.

Η Ρεάλ έχει πληγεί από τους τραυματισμούς περισσότερο απ’ όλες τις ομάδες. Ουσιαστικά, έως τώρα μόνο οι Σέρχιο Ράμος και Οντριοθόλα δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, ενώ στα πιτς στο παιχνίδι με τη Θέλτα στο Βίγκο ήταν οι Καρβαχάλ, Βαγέχο, Μαρτσέλο και Βαράν, ενώ τραυματίας αποχώρησε και ο Νάτσο, ο οποίος θα παραμείνει εκτός για δύο μήνες. Σημειώνουμε ότι η Ρεάλ έχει δεχτεί έως τώρα 16 γκολ!

Αρκετά θέματα λοιπόν για τον Σαντιάγκο Σολάρι, ο οποίος είναι από χθες και επίσημα ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μερένγκες ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τον 42χρονο Αργεντινό, ο οποίος υπέγραψε τελικά συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Η καλύτερη άμυνα

Σέρτζι Ρομπέρτο, Βερμάελεν και Ουμτιτί είναι οι τραυματίες αμυντικοί της Μπαρτσελόνα, η οποία πάντως έχει δείξει αρκετά κενά στην άμυνα έως τώρα παρά την παρουσία των Πικέ, Λεγκλέ, Ζόρντι Αλμπα. Αποκορύφωμα ήταν το παιχνίδι με την Μπέτις, από την οποία δέχτηκε τέσσερα γκολ και συνολικά στο πρωτάθλημα έχει δεχτεί 18!

Τέλος, αρκετά είναι τα προβλήματα και για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία είχε από τις κορυφαίες άμυνες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Γοδίν, Χιμένεθ, Λούκας και Σάβιτς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, με τον τελευταίο να είναι η πιο σοβαρή περίπτωση. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει δεχτεί έως τώρα οκτώ γκολ, αλλά παραμένει η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.