Το γκολ του Δανού Γιάκομπσεν σε νεκρό χρόνο με πέναλτι κράτησε σε απόλυτη ισορροπία (23-23) το κορυφαίο ντέρμπι του πρωταθλήματος χάντμπολ. Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι και παρέμειναν παρέα και αήττητοι στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier με έξι νίκες και μια ισοπαλία.

Οι Ερυθρόλευκοι που άρχισαν πιο εντυπωσιακά το παιχνίδι (προηγούμενοι με 4-0, 8-4 και 14-11) στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη. Η Ενωση που ναι μεν δεν πέρασε ποτέ μπροστά, αλλά ισοφάρισε αρκετές φορές τους Πειραιώτες, έμεινε κοντά στο παιχνίδι και πήρε τον βαθμό με το πέναλτι του πρώτου της σκόρερ, του Δανού Γιάκομπσεν σε νεκρό χρόνο.

Ενα λεπτό πριν από το τέλος με το σκορ στο 22-22, αρχικά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Ραντούλοβιτς (σε πολύ δύσκολο σουτ του Κρητικού) και στη συνέχεια ο ομόλογός του στον Ολυμπιακό Τσιλιμπάρης (σε επίσης πολύ επικίνδυνο σουτ του μέχρι πέρυσι συμπαίκτη του Αλβανού) κράτησαν την ισοπαλία την οποία «έσπασε» ο κορυφαίος των γηπεδούχων ο Δημήτρης Τζηράς, για να ισοφαρίσει ο Δανός.

Ολυμπιακός: Τσιλιμπάρης, Μάνθος, Κρητικός 2, Τζηράς 7, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 3, Ρέινα 5, Στούμπης, Ασβεστάς, Παπαδόπουλος, Κανδύλας, Σανίκης, Μπούμπαλο 1, Aρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Τσίλης 3.

ΑΕΚ: Ραντούλοβιτς, Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 3, Συγγάρης, Μπάλαζ 2, Αλβανός 3, Μπάγιος 2, Γιάκομπσεν 7, Παπαδιονυσίου 1, Δομπρής 3, Μυλωνάς, Αργυρού, Παλεβίτσιους 2, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα, Μπαλάσκας.

Ανετα το 2/2 η Εθνική Πόλο

Το εντυπωσιακό σπριντ της εθνικής μας ομάδας πόλο των ανδρών στο πρώτο οκτάλεπτο (4-0) μετέτρεψε και στην πισίνα (εκτός από τα προγνωστικά) σε διαδικαστικού χαρακτήρα τον αγώνα με την Ολλανδία για τη 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Europa Cup.

Η Ελλάδα επικράτησε άνετα στο κολυμβητήριο του Πειραιά (που επιτέλους ξανάνοιξε) με 14-9 των Ολλανδών και έκανε το 2/2 μετά το μεγάλο «διπλό» στην Ισπανία (7-5) και είναι το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο τον οποίο συμπληρώνει η Ουκρανία.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκαν και με 6-1 και 8-2 χαλαρώνοντας στα τελευταία 10-12 λεπτά του αγώνα. Πρώτος σκόρερ ο Γούνας (3), ενώ τα υπόλοιπα γκολ της Εθνικής μας σημείωσαν οι Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Φουντούλης 1, Δερβίσης 1, Κανακάκης 2, Μουρίκης 2 και Βλαχόπουλος 2. Πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων ο Φιλίποβιτς.