Την πέμπτη απανωτή νίκη της μετά την ψυχρολουσία της πρεμιέρας από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, με την οποία μοιράζεται την κορυφή στον Γ’ όμιλο, σημαδεύει απόψε (19.30) στο ΟΑΚΑ η λειψή ΑΕΚ κόντρα στα… πατριωτάκια του Γιόνας Ματσιούλις.

Η υπερασπιζόμενη τα σκήπτρα που κατέκτησε στις 6 του περασμένου Μαΐου Βασίλισσα (4-1) υποδέχεται τη λιθουανική Λιετκαμπέλις (3-2) στον προτελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου, αναγκασμένη να καλύψει εκ των ενόντων τις ελλείψεις τεσσάρων παικτών. Ο Λούκα Μπάνκι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους συνήθεις απόντες Ντούσαν Σάκοτα, Βασίλη Ξανθόπουλο και Βασίλη Καββαδά, στους οποίους προστέθηκε μετά τον τραυματισμό του στον ώμο στον σαββατιάτικο αγώνα με το Λαύριο και ο Ζέιβιερ Ρέιταν-Μέις.

Η μάχη του Προμηθέα

Μισή ώρα νωρίτερα και στο πλαίσιο της… σύσφιγξης των σχέσεων με τη Λιθουανία, ο Προμηθέας (4-1) θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες μετά το… διάλειμμα στο Στρασβούργο. Οι Πατρινοί που ισοβαθμούν μαζί με τους Γάλλους πίσω από την αήττητη (5-0) Βίρτους Μπολόνια αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Νεπτούνας Κλαϊπέντα (3-2) εν αναμονή της άφιξης του Τζέικ Οντουμ. Πρόκειται για τον 27χρονο και ύψους 1μ.93 αμερικανό γκαρντ, ο οποίος τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια πέρασε από τις γερμανικές Μπαϊρόιτ και Βούρτσμπουργκ, την τουρκική Μπάνβιτ και τη ρωσική Νίζνι Νόβγκορντ.

Β.Σ.