Δεν συνηθίζεται μια μεγάλη ομάδα να δανείζεται από μια άλλη μεγάλη. Κυρίως στη χώρα μας. Δεν τα… σηκώνει η Ελλάδα αυτά. Αντιδρούν οι οπαδοί, «ξενίζει» η υπόθεση, σε κάνει να νιώθεις κάπως… μειονεκτικά. Ο περσινός Παναθηναϊκός, όμως, δεν είχε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Επρεπε το ρόστερ να γεμίσει και ο τότε προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης περίμενε από τη διοίκηση, έστω και την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, να του κάνει τη χάρη. Και του την έκανε.

Με τη συγκατάθεση, φυσικά, του ΠΑΟΚ, οι Εργκους Κάτσε και Γιάννης Μυστακίδης κατέβαιναν στις 31 Ιανουαρίου 2018 στην Αθήνα για να υπογράψουν τον εξάμηνο δανεισμό τους στον Παναθηναϊκό. Για τον «Μύστα» τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Τραυματίστηκε, αποβλήθηκε, δεν σκόραρε. Δεν κόλλησε. Καθόλου. Για τον Κάτσε ήταν διαφορετικά.

Ο Αλβανός από την πρώτη ημέρα δέθηκε με τον σύλλογο. Δεν το έκρυβε. Δήλωνε χαρούμενος που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Δεν το έβλεπε σαν το… αγροτικό του. Δεν ένιωσε ποτέ τον Παναθηναϊκό μικρότερο από τον ΠΑΟΚ. Γνώριζε τι αντιπροσωπεύει, ποια φανέλα κλήθηκε να φορέσει. Και το έβλεπε σαν μια ευκαιρία να φτιάξει και πάλι την καριέρα του. Στον ΠΑΟΚ του πρωταθλητισμού ήταν σαφές πως ο Κάτσε δεν είχε θέση, αφού ο Λουτσέσκου δεν του έδινε την ευκαιρία.

Το περασμένο καλοκαίρι, με τον Παναθηναϊκό να επιθυμεί διακαώς να τον κρατήσει στο δυναμικό του, ο 25χρονος μέσος πίεσε. Και πίεσε πολύ. «Θέλω να πάω και να παίξω στον Παναθηναϊκό» είπε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Το ίδιο και στον ατζέντη του. Το ίδιο και στον Δώνη, όταν ο τελευταίος ανέλαβε και επικοινώνησε μαζί του για να του πει πως τον θέλει. Ομως ο ΠΑΟΚ, ελέω… κόντρας Σαββίδη – Αλαφούζου, στύλωνε τα πόδια, με την υπόθεση να εξελίσσεται σε θρίλερ. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να τον κρατήσει μέχρι την 30ή Ιουνίου, ώστε να τον περάσει σαν ανανέωση, διαφορετικά θα τον έχανε.

Στο 90′ τα κατάφερε. Δέχτηκε να πληρώσει το μισό συμβόλαιό του (200.000 ευρώ), έβαλε ρήτρα αγοράς 400.000 ευρώ αν θέλει να τον κρατήσει το καλοκαίρι του 2019 και ποσοστό μεταπώλησης 20%. Η ημέρα που ο Κάτσε μπήκε ξανά στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα τον βρήκε με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη. Ενα χαμόγελο σαν αυτό που είχε όταν το βράδυ της Κυριακής σημείωσε ένα γκολ-ποίημα στο Φάληρο και έτρεξε προς τον πάγκο να το πανηγυρίσει.

Δεν ήταν μόνο το γκολ. Ηταν η γενικότερη παρουσία του στο Φάληρο που τον φέρνει και πάλι στην πρώτη γραμμή. Από την οποία είχε χαθεί στο ξεκίνημα της σεζόν, μια και ο Δώνης δεν έβλεπε αυτά που ήθελε στις προπονήσεις. Ηρθε και ο τραυματισμός, ο Αλβανός έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα και επανήλθε σαν αλλαγή στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μέχρι το Καραϊσκάκη, που ήταν βασικός για πρώτη φορά στη σεζόν. Και την εμπιστοσύνη την επέστρεψε με μια σπουδαία εμφάνιση και ένα υπέροχο γκολ.

Ξανά εκτός ο Μουνιέ

Η ατυχία χτύπησε και πάλι την πόρτα του Αντονί Μουνιέ και ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί για ακόμα μια φορά τον γάλλο μεσοεπιθετικό. Ο Μουνιέ τραυματίστηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην αριστερή ποδοκνημική και χθες υποβλήθηκε σε μαγνητική στο Υγεία, η οποία έδειξε ρήξη του έσω πλαγίου (δελτοειδούς) συνδέσμου και στον ποδοσφαιριστή τοποθετήθηκε μπότα ακινητοποίησης για 3 εβδομάδες. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει πρόγραμμα κινητοποίησης με φυσικοθεραπεία. Η αποχή του από τις προπονήσεις υπολογίζεται σε 6 εβδομάδες περίπου.

Οι παίκτες έχουν ρεπό σήμερα και θα επιστρέψουν αύριο στις προπονήσεις, χωρίς τον Γιώργο Δώνη που έκανε επέμβαση βουβωνοκήλης.