Tον περίμεναν από προχθές το βράδυ ο Ολυμπιακός και το Περιστέρι και ο Παναθηναϊκός δεν τους έστησε σε αυτό το ραντεβού, οπότε η άπταιστη διαδρομή (5-0) και η συγκατοίκησή τους στο ρετιρέ της Basket League συνεχίζονται μέχρι νεωτέρας!

Σε κάθε περίπτωση η τρόικα θα διαρραγεί την Κυριακή λόγω του ντέρμπι των Αιωνίων στο ΟΑΚΑ, ενώ μια ημέρα νωρίτερα το Περιστέρι αντιμετωπίζει τον Αρη στο Nick Gallis Hall.

Οι Πράσινοι πέρασαν από τη Νέα Σμύρνη νικώντας τον ανανεωμένο και ενισχυμένο Πανιώνιο με 88-67, σε μια αναμέτρηση στην οποία δεν ζορίστηκαν χώρια, που τους φάνηκε κιόλας χρήσιμη ενόψει του αγώνα της Παρασκευής με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τσάβι Πασκουάλ άφησε εκτός δωδεκάδας τον Ματ Λοτζέσκι και τον Ντίνο Μήτογλου και είδε προς τέρψιν του πέντε παίκτες να τελειώνουν το ματς με διψήφιο νούμερο πόντων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαντωνίου 17 (2/5 δ., 3/5 τρ., 4/4 β., 3 ρ.), Ντόρσεϊ 9 (9 ρ., 3 ασ.), Μπέρι 10, Χάρις 15 (1/3 δ., 4/8 τρ., 1/2 β.), Σίνγκλερ 6, Καμαριανός, Δίπλαρος, Γ. Καμπερίδης, Τέιλορ 5, Γουντ 5.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παπαπέτρου 6, Καλάθης 10 (3/5 δ., 1/2 τρ., 1/1 β., 4 ρ., 4 ασ.), Λάσμε 9, Τόμας 10 (5 ρ.), Λάνγκφορντ 12 (4/7 δ., 1/2 τρ., 1/2 β., 4 ασ.), Παπαγιάννης , Γκιστ 6 (10 ρ., 4 ασ.), Παππάς 11 (1/1 δ., 3/5 τρ.), Βουγιούκας 12 (4/6 δ., 4/4 β., 4 ρ.), Αντετοκούνμπο 4, Λεκάβιτσους 7 (4 ασ.),

Στην Ευρωλίγκα

Tην ώρα που ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε ότι κατέθεσε επίσημη καταγγελία προς τον αθλητικό δικαστή της Ευρωλίγκας εις βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η Ενωση Διαιτητών της διοργάνωσης απαιτεί την προσκόμιση αποδείξεων για τους ισχυρισμούς του.

Οι Πειραιώτες προχώρησαν χθες στην κίνηση την οποία είχαν προαναγγείλει, διευκρινίζοντας ότι «η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημη καταγγελία στον αθλητικό δικαστή της Ευρωλίγκας για την επίσημη τοποθέτηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την οποία συκοφάντησαν τον Ολυμπιακό για χρηματισμό των διαιτητών Πατέρνικο και Ζαμόσκι στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Με τη σειρά της η νεοπαγής Ενωση Διαιτητών της διοργάνωσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει τα εξής: «Η Ενωση Διαιτητών Euroleague καταδικάζει απερίφραστα τις κατηγορίες του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού κ. Γιαννακόπουλου κατά των δύο μελών μας. Απαιτούμε να μας προσκομίσει τις αποδείξεις για αυτές τις κατηγορίες και σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε πως διατηρούμε το δικαίωμα να κινηθούμε νομικά ώστε να προστατέψουμε την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και τον επαγγελματισμό των διαιτητών της Ενωσής μας.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε καμία λανθασμένη κατηγορία από οποιοδήποτε μέλος οποιαδήποτε ομάδας, από τη στιγμή που κατά τη δική μας γνώμη όσα έγιναν είχαν στόχο τη χειραγώγηση και δυσκολία της δουλειάς των διαιτητών και για να συνεχίσουν με μη αποδεδειγμένες κατηγορίες να κάνουν τις αποφάσεις μας δυσκολότερες, κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει τη διοργάνωση».