Ξεκίνησαν, όπως κάθε χρόνο, με κοινό στόχο. Τον στόχο της πρώτης πεντάδας και της εξόδου στην Ευρώπη. Οπως κάνουν κάθε χρόνο άλλωστε, αφού πια ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκονται στην αμέσως χαμηλότερη «βαθμίδα» μετά την big four. Ενίοτε, όπως πέρυσι οι Περιστεριώτες, μπαίνουν και ανάμεσα σε αυτούς.

Τη φετινή σεζόν έως τώρα οι δρόμοι τους είναι διαφορετικοί. Ο μεν Ατρόμητος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Από νίκη σε νίκη, αήττητος έως τώρα, να φιγουράρει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Αν επικρατήσει απόψε του Αστέρα θα παραμείνει στην κορυφή, λίγο πριν από το 1/3 του πρωταθλήματος. Το «θαύμα» του Περιστερίου καλά κρατεί.

Ο Αστέρας μόνο τέτοιες μέρες δεν ζει. Μόλις τέσσερις βαθμοί έπειτα από έξι αγώνες στο πρωτάθλημα, πηγαίνει για ακόμα ένα ντέρμπι στο Περιστέρι. Οπως ντέρμπι είναι η συντριπτική πλειονότητα των αγώνων που έχει δώσει έως τώρα. Ο Αστέρας έχει παίξει με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αρη και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Με λίγα λόγια, σε επτά αγώνες, οι έξι εξ αυτών είναι με τις κορυφαίες ομάδες της βαθμολογίας. Δεν το λες και λίγο.

Ομως ο πίνακας είναι αμείλικτος. Και ο Αστέρας χρειάζεται πια βαθμούς, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου, αν θέλει να έχει τους ίδιους στόχους και να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

Το ντέρμπι του Περιστερίου θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Η αποστολή του Ατρομήτου: Μέγερι, Μπρούνο, Καρασαλίδης, Μούγιακιτς, Βασιλακάκης, Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες, Ρισβάνης, Μάντσον, Ουγκράι, Κουλούρης, Μανδάς, Νάτσος, Γαρουφαλιάς, Κωτσόπουλος, Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς και Κιβρακίδης.

Η αποστολή του Αστέρα: Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Χριστόπουλος, Μαρτίνες, Κώτσιρας, Βλάχος, Μπελόκ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Τσιλιανίδης, Φερνάντες, Καλτσάς, Μανιάς και Δουβίκας.