Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το ήθελε και με όσα έδειξε στη φετινή χρονιά δικαιούταν έναν τίτλο σε τουρνουά της ΑTP. Από χθες η Στοκχόλμη θα έχει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του, καθώς στην πρωτεύουσα της Σουηδίας κατέκτησε τον πρώτο επαγγελματικό του τίτλο.

Ο Τσιτσιπάς σε ηλικία 20 ετών έγινε ο πρώτος Ελληνας που κράτησε στα χέρια του τίτλο σε τουρνουά της ΑΤP, στην Open Era, καθώς νίκησε στον τελικό τον Λετονό Ερνεστς Γκούλμπις με 6-4, 6-4.

«Αισθάνομαι υπέροχα. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ο πρώτος Ελληνας που κατακτά έναν τέτοιο τίτλο. Ελπίζω να δούμε στο μέλλον και άλλους αθλητές να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Είναι εκπληκτικό. Οταν ήρθα εδώ, είδα στη λίστα των νικητών ονόματα όπως ο Φέντερερ ή ο Ντελ Πότρο. Σκέφτηκα πως θα ήταν καταπληκτικό να μπει και το δικό μου όνομα. Ημουν αποφασισμένος να τα καταφέρω. Συγκεντρώθηκα όλη την εβδομάδα στα παιχνίδια, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, έπαιξα πολύ καλό τένις και νομίζω ότι το άξιζα», είπε ο 20χρονος πρωταθλητής.

Προς ιδανικό κλείσιμο

Ηταν ο τρίτος τελικός για το 2018. Η αρχή έγινε στη Βαρκελώνη όταν ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ και ακολούθησε το Τορόντο, με αντίπαλο και πάλι τον Ισπανό, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε μία ώρα και 21 λεπτά για να νικήσει τον 30χρονο Λετονό, ο οποίος έχασε για πρώτη φορά τελικό! Είχαν προηγηθεί έξι στο μονό και δύο στο διπλό. Με τη νίκη του αυτή, εκτός από τους 250 βαθμούς και το χρηματικό έπαθλο (109.310 ευρώ), θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και θέση αναπληρωματικού στους τελικούς της ATP που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο. Αν το καταφέρει και αυτό, θα κλείσει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο μια σπουδαία χρονιά. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή είχε μόλις τρεις νίκες, ενώ τώρα έφτασε τις 35 και φυσικά θυμίζουμε πως τον περασμένο Αύγουστο έφτασε στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι ο πιο νέος σε ηλικία αθλητής στο Τοπ 20.

«Συγχαρητήρια. Είναι πολύ σημαντική στιγμή ο πρώτος τίτλος. Απόλαυσέ την και εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλοι», του είπε ο Γκούλμπις.