Μέχρι να εμφανιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς και να σημειώσει ορισμένες σημαντικές επιτυχίες απέναντι σε ηχηρά ονόματα του αθλήματος, το τένις είχε τη φήμη ενός ελιτίστικου σπορ. Ηταν ακριβό. Και πολλοί το θεωρούσαν άθλημα για λίγους. Ναι μεν βλέπαμε τον Φέντερερ με τον Ναδάλ, τον Τζόκοβιτς με τον Μάρεϊ, αλλά στη λογική τού μακριά και αγαπημένοι. Ο Τσιτσιπάς άλλαξε λιγάκι την κοσμοθεωρία μας. Κάνει αρκετούς να παρακολουθούν το μοναχικό αυτό άθλημα με αυξημένο ενδιαφέρον.

Χθες το μεσημέρι, αρκετοί ήταν αυτοί που αναζήτησαν πληροφορίες για την εξέλιξη του τελικού της Στοκχόλμης προκειμένου να δουν αν ο έλληνας τενίστας θα κατακτούσε το πρώτο σημαντικό τουρνουά στην όχι μακροχρόνια καριέρα του. Οντως, ο Στέφανος τα κατάφερε. Και όλοι χάρηκαν με την επιτυχία του. Οχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και διότι αντιλαμβάνονται ότι στο εξής θα έχουν έναν καλό λόγο να στέκονται μπροστά στις οθόνες όταν μεταδίδεται αγώνας τένις.

Ο τενίστας βάζει το κορτ, το δίχτυ και τις μικρές αυτές μπάλες στην καθημερινότητά μας. Χρόνια και χρόνια είχαμε την απορία για ποιο λόγο ένα δικό μας παιδί δεν έφτανε ψηλά στην παγκόσμια λίστα. Κι ας αντικρίζαμε αθλητές ή αθλήτριες από μικρές σε πληθυσμό χώρες να κατακτούν τρόπαια ή να φτάνουν σε τελικούς. Τώρα έχουμε τη Σάκκαρη που συναγωνίζεται όλα τα κορυφαία ονόματα, πολλές φορές επί ίσοις όροις.

Ο Τσιτσιπάς συχνά φέρνει βόλτα τους δυνατούς και τα χτυπήματά του δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τους φτασμένους πρωταθλητές. Γιατί και του λόγου του τέτοιος είναι. Ηδη λογίζεται ένας πρωταθλητής με ευρύ μέλλον μπροστά του. Ας τον παρακολουθήσουμε. Οι συγκινήσεις που μας υπόσχεται, σίγουρα είναι μεγάλες.