Η ιδέα μπορεί να χαρακτηριστεί και ρηξικέλευθη. Καινοτόμος. Πρωτοποριακή. Αλλά κοιτώντας τι συμβαίνει στο πόλο, καταλήγεις να σκεφθείς ένα «γιατί όχι;».

Στην πισίνα, λοιπόν, ο Θοδωρής Βλάχος είναι προπονητής του Ολυμπιακού και μάλιστα κατέκτησε και την κορυφή της Ευρώπης την προηγούμενη σεζόν. Παράλληλα, δίνει τις μάχες του ως κόουτς της εθνικής ομάδας με ξεχωριστή επιτυχία και χωρίς να μπλέκει ή να τον μπλέκουν σε τίποτα. Απόλυτα επιτυχημένος και ξεκάθαρα ικανός, συνεπώς.

Θα μπορούσε το αντίστοιχο σενάριο να εφαρμοστεί στο ποδόσφαιρο; Δύσκολο έως απίθανο. Δεν το βλέπουμε συχνά, για την ακρίβεια μάλλον σπάνια εφαρμόζεται. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεδομένα υφίσταται θέμα Σκίμπε και στα ενδότερα της Ομοσπονδίας ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του, υποστηρίζει τις επιλογές του και προτείνει προπονητές για υποψήφιους διαδόχους του γερμανού τεχνικού, ιδού τι θα μπορούσε να συμβεί: να αναλάβει έστω προσωρινά ο Γιώργος Δώνης. Γιατί όχι, παρακαλώ; Οπως λένε οι περισσότεροι, δεν αποτελεί τον τεχνικό με τη μεγαλύτερη εξέλιξη σε αυτό το χρονικό διάστημα; Δεν χαίρεσαι να παρακολουθείς τον Παναθηναϊκό με τα νέα παιδιά που καταπίνουν τρέχοντας ακατάπαυστα τον εκάστοτε αντίπαλο; Μήπως το Τριφύλλι δεν παραδίδει μαθήματα σωστού ποδοσφαίρου; Φυσικά ο Δώνης δεν είναι αλάνθαστος ούτε έχει κάποιο μαγικό ραβδί. Απλώς εργάζεται σωστά, υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πράσινο πρότζεκτ και, το κυριότερο, τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του είναι απτά. Το λέει και η βαθμολογία του πρωταθλήματος και χωρίς τους μείον βαθμούς, ο ΠΑΟ θα ήταν πολύ ψηλά. Αν και όλοι θα δοκιμαστούν στα προσεχή ντέρμπι, όπου θα φανεί κυρίως ο χαρακτήρας που έχει χτίσει αυτή η τόσο ενδιαφέρουσα ομάδα σε αυτό το αρχικό κομμάτι της διαδρομής.

Κατά τα λοιπά, ναι, ο Δώνης θα μπορούσε να αποτελέσει μια κάποια λύση. Προσωρινή έστω, αν είναι δεδομένο ότι ο Σκίμπε δεν εμπνέει και η συνεργασία του με την εθνική ομάδα έχει ημερομηνία λήξης. Ασφαλώς, το ενδεχόμενο της διπλής απασχόλησης του Δώνη είναι κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί. Ακόμη και κάποιος αρμόδιος να το πει ή να το ρίξει ως ιδέα. Αλλά σε ένα ποδόσφαιρο που συνεχώς εκπλήσσει, τίποτα δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί. Το παράδειγμα το έχουμε δει και είναι αλήθεια ότι κρίνεται θετικό. Αν και οι παράγοντες της Ομοσπονδίας έχουν πολύ περισσότερα εσωτερικά θέματα να λύσουν και το αληθινό ποδόσφαιρο μαζί με τις λύσεις του δεν φαίνεται να βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητές τους.