Δυο φορές νίκησε ο Προμηθέας τον ΠΑΟΚ στην περσινή κανονική περίοδο και το πληρώνει ακριβά! Τον χρέωσαν, φαίνεται, οι οικοδεσπότες ακόμη και για την… καρέκλα που έσπασε ο Νίκος Γκίκας όταν όρμησε στον πάγκο για να πανηγυρίσει μαζί με τον Μάκη Γιατρά στην εκπνοή του αγώνα της πρεμιέρας της σεζόν 2017-18…

Τόσο ακριβή τιμή δεν είχε ούτε η καρέκλα στην οποία καθόταν η Τζόαν Ρόουλινγκ όταν έγραφε τις ιστορίες του Χάρι Πότερ και πουλήθηκε αντί 350.000 ευρώ πριν από δυο χρόνια σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη!

Προχθές ο ΠΑΟΚ, προεξαρχόντων του Λίνου Χρυσικόπουλου και του Γιάννη Αθηναίου, κατατρόπωσε με 81-56 τους Πατρινούς που αντί για καρέκλες τούτη τη φορά έσπαγαν τα… στεφάνια του γηπέδου της Πυλαίας, τελειώνοντας το ματς με 16/61 σουτ εκ των οποίων 0/10 ο Γκίκας!

Το επιμύθιον της υπόθεσης, που αποτελεί και μια μεγάλη αλήθεια την οποία ενστερνίζεται και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, εκφράσθηκε διά στόματος Γιατρά: «Παίζουμε για πρώτη φορά τρία ματς κάθε εβδομάδα και ομολογώ ότι εγώ προσωπικά νιώθω ήδη κουρασμένος» είπε ο προπονητής του Προμηθέα, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο το άχθος των παράλληλων αγώνων στο πρωτάθλημα και στο Champions League.

Επ’ αυτού έχουν τοποθετηθεί και άλλοι συνάδελφοί του, που το λένε διαφορετικά, αλλά εννοούν το ίδιο. Σε ανύποπτο χρόνο ο Παπαθεοδώρου έχει πει πως «όταν ήμουν προπονητής στη Νέα Κηφισιά περιμέναμε σαν… ξερολούκουμα τους αντιπάλους μας που προέρχονταν από αγώνες στην Ευρώπη, διότι ξέραμε ότι ήταν κουρασμένοι και έπρεπε να κάνουν μια… βίαιη προσαρμογή».

Πριν από τρία χρόνια επίσης ο τότε προπονητής του Αρη Δημήτρης Πρίφτης είχε σχολιάσει ότι «εκτός από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι υπόλοιπες ομάδες που αγωνίζονται παράλληλα στην Ευρώπη πρέπει να υπολογίζουν ότι θα έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή τους και θα γνωρίζουν τρεις με τέσσερις ήττες παραπάνω από τις προβλεπόμενες»!