Σε λιγότερο από μία εβδομάδα οι παίκτες του Ολυμπιακού ταξίδεψαν με αεροπλάνα και πούλμαν καλύπτοντας μια απόσταση κοντά στα 10.000 χιλιόμετρα! Γύρω στα 4.500 ήταν η Μόσχα και πάλι πίσω, πάνω από 4.500 η Βιτόρια με επιστροφή και ενδιάμεσα είχαν και μια… σχολική εκδρομή (κάτι λιγότερο από 160 χιλιόμετρα με επιστροφή) μέχρι τη Χαλκίδα. Δηλαδή σε έξι μέρες 9.200 χιλιόμετρα δεν τα λες και λίγα, και όμως στα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Χίμκι και Μπασκόνια η ομάδα έδειχνε στο μεγαλύτερο διάστημα φρέσκια και ξεκούραστη και έφτασε σε αντίστοιχες νίκες. Απόψε (21.00 – Novasports 1) o Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα μπροστά στον κόσμο του και ο κόουτς Μπλατ ανυπομονεί. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστούμε στην έδρα μας, στον Πειραιά, και μπροστά από τους φιλάθλους μας. Ελπίζουμε να μας δώσουν ενέργεια, δύναμη και το πάθος για να έχουμε μια πολύ καλή συνέχεια» τόνισε αρχικά ο αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός που δεν ξέχασε την επίπονη εβδομάδα που είχε η ομάδα του.

«Ηταν μια πολύ ιδιαίτερη εβδομάδα, καθώς υπήρχαν πολλά παιχνίδια σε λίγες ημέρες και στο ενδιάμεσο είχαμε και ταξίδια. Είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Πρέπει να είσαι έτοιμος σωματικά και πνευματικά. Γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε από την αρχή. Το καλό είναι πως όλοι είμαστε στην ίδια κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα της Βιτόρια έδωσε συγχαρητήρια σε όλους γιατί πρόσφεραν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον Μπόγρη που έπαιζε ελάχιστα πέρυσι, αλλά μπήκε για λίγα λεπτά και ήταν εξαιρετικός.

«Δεν λέω κάτι ιδιαίτερο»

«Οταν έχεις μια μεγάλη σεζόν, πρέπει να έχεις τη δέσμευση όλων όσοι είναι στο ρόστερ πως θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό και θα ακολουθήσουν τη φιλοσοφία της ομάδας. Μίλησα στους παίκτες, όπως μιλάω κάθε φορά μετά τους αγώνες. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Κάθε φορά λέω το ίδιο» παραδέχτηκε ο Μπλατ, που όχι μόνο κόντρα στην Αρμάνι, αλλά τουλάχιστον για τις επόμενες δέκα μέρες δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον προσαγωγό στον αγώνα στην Ισπανία.