Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμρ Ουάρντα ρισκάρει μια καριέρα που φαίνεται πως μπορεί να εξελιχθεί σε λαμπρή, προσφέροντάς του υστεροφημία και χρήματα, λόγω της συμπεριφοράς του. Μόλις πριν από 13 μήνες επέστρεφε άρον άρον από την Πορτογαλία όπου είχε δοθεί δανεικός γιατί τον κατηγόρησαν ότι φλέρταρε γυναίκες συμπαικτών του.

Οι κακές γλώσσες λένε πως αντιδράει εύκολα όταν δεν παίζει ή όταν του κάνουν μια παρατήρηση ή όταν δεν του δίνουν μια πάσα ή επειδή απλά… ξύπνησε στραβά. Και αυτή η αντίδραση της στιγμής είναι που βάζει σε κίνδυνο ένα ταλέντο το οποίο δεν αμφισβητείται. Διότι είναι της στιγμής. Διότι όταν το αίμα… κρυώνει, ο Ουάρντα είναι ένας ωραίος τύπος. Ορκίζονται γι’ αυτό όσοι τον έζησαν από κοντά στο Περιστέρι. Ενας άνθρωπος με χιούμορ, που μπορεί να ξεσηκώσει την παρέα. Που έκανε όλη την Ελλάδα να γελάει τραγουδώντας χωρίς ίχνος κόμπλεξ το «ντιμπιντάι».

Εκεί, όμως, ήξερε πως θα παίζει. Βρέξει – χιονίσει. Πως είναι ο σταρ. Εκείνος που οι συμπαίκτες του θα έψαχναν, εκείνος που ο προπονητής θα ξεκινούσε την ενδεκάδα λέγοντας το δικό του όνομα. Στον ΠΑΟΚ μόνο έτσι δεν είναι. Ο ανταγωνισμός είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Και ο Ουάρντα δεν έχει περιθώρια. Ισως το άγχος του να αποδείξει πράγματα να τον κάνει να αντιδράει.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε, μετά τα δύο ματς που τον άφησε εκτός αποστολής, να του δώσει ένα ακόμα συγχωροχάρτι. Το τελευταίο. Οριστικά. Ή αρπάζει την ευκαιρία και εξελίσσει την καριέρα του με σκοπό να την εκτοξεύσει ή τη χάνει οριστικά και αμετάκλητα. Διότι αν ούτε και τώρα αλλάξει ο Αιγύπτιος, θα έχουμε να θυμόμαστε έναν βιρτουόζο μεσοεπιθετικό που ήξερε πολλά καντάρια μπάλα, αλλά γκρέμισε την καριέρα του για μη αγωνιστικούς λόγους. Δεν θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.