Δύο είναι οι ομάδες που αυτή την περίοδο αναζητούν μια νέα αρχή. Και επιδιώκουν να ξεκολλήσουν από τον βαθμολογικό βυθό, γιατί κατά σύμπτωση εκεί βρίσκονται αμφότερες. Ο Απόλλωνας και ο ΟΦΗ.

Ας δούμε ξεχωριστά κάθε περίπτωση: ο Απόλλωνας άρχισε τη σεζόν κάνοντας λανθασμένες επιλογές προπονητών και αυτό αποδείχθηκε από το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κάνει σεφτέ. Δηλαδή, δεν πήρε μέχρι τώρα ούτε ισοπαλία. Τελικά, είδαν και απόειδαν οι αρμόδιοι, οπότε επέλεξαν να κάνουν μια ασφαλή επιλογή, δίνοντας τα ηνία στον Γιάννη Ματζουράκη. Οπως λένε αρκετοί στη Ριζούπολη, ο κόουτς μάζεψε τα λουριά, αφήνει σταδιακά το στίγμα του στην ομάδα, δίνει κίνητρα στους ποδοσφαιριστές και βάζει κανόνες λειτουργίας που αργά ή γρήγορα θα δώσουν καρπούς. Βέβαια, για τον Απόλλωνα είναι όλα δύσκολα, πάει να πει αυτό ότι χρειάζεται νίκες και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Κάποιες επιτυχίες μπορεί να έρθουν, αλλά πόσο μπορεί να διαφοροποιηθεί η εικόνα μιας ομάδας μόνο από τον νέο τεχνικό; Εδώ ασφαλώς τον λόγο έχει ένας μετρ των ειδικών αποστολών, γιατί τέτοιο είναι το εγχείρημα στον Απόλλωνα.

Αν κατέβουμε στα νότια, φτάνουμε στην Κρήτη. Εκεί, παρουσιάστηκε από το νέο μεγαλομέτοχο, τον Μιχάλη Μπούση, το πλάνο για την ανασύνταξη του ΟΦΗ. Το ποιος ακριβώς είναι ο επικεφαλής του πρότζεκτ που σχετίζεται με την ισχυρή ΠΑΕ του Ηρακλείου ασφαλώς θα το πληροφορηθούμε στην πορεία και όταν προκύψουν ασφαλή δείγματα γραφής. Ωστόσο, αξίζει να σταθούμε στο ότι κοντά του είχε πρόσωπα πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό και δη στην κοινωνία του ΟΦΗ: τον Γιάννη Σαμαρά, τον Γιώργο Σαμαρά και τον Ηλία Πουρσανίδη. Ο πρώτος και ο τρίτος άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα σε διαφορετικές περιόδους, ο δεύτερος σταμάτησε το ποδόσφαιρο και επιθυμεί να ανοίξει τους ορίζοντες μιας ομάδας που τόσον καιρό έμοιαζε παραδομένη στην εσωστρέφεια. Ο ΟΦΗ, με τους μόλις δύο βαθμούς που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής, σίγουρα δεν μπορεί να πανηγυρίζει. Δεν ήταν αυτό το όνειρο όσων παρακολουθούν τι συμβαίνει στην Κρήτη. Ηρθε η ώρα να αλλάξει ρότα; Αρκετοί θα ήθελαν να δουν κάτι τέτοιο, να εμφανιστεί στην πορεία μια ανταγωνιστική ομάδα και να δώσει καλύτερη εικόνα και ανταγωνισμό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί η φανέλα του ΟΦΗ είναι βαριά. Οπως και η δυναμική που βγάζει αν σταθεί στα πόδια του. Μέχρι τώρα τρέκλιζε. Και είναι δύσκολο να πάρει μπροστά, αλλά οφείλουμε να περιμένουμε.

Γιατί έχει νόημα αν ομάδες που κουβαλούν χρόνια ιστορίας πίσω τους, φέρουν κάτι νέο και αισιόδοξο στη Σούπερ Λίγκα.