Ανάκριση από το Instagram για τον Μπίμπρας Νάτχο, με τον άσο του Ολυμπιακού να δίνει όλες τις απαντήσεις στους social φίλους του. Τι αλίευσα από τη διαδικασία; Πως ο διεθνής μέσος απαντά «Μέσι» στο κλισέ ερώτημα για τον κορυφαίο του κόσμου, ότι θεωρεί ακόμη και σήμερα καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ τον συμπατριώτη του Γιόσι Μπεναγιούν και βέβαια πως είναι απολύτως εναρμονισμένος με τα «θέλω» των Ερυθρολεύκων: δηλαδή, κατάκτηση πρωταθλήματος και Κυπέλλου, όπως και πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. «Τρέλα» απάντησε ο Νάτχο στην ερώτηση πώς ένιωσε για το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ χαρακτήρισε «απίστευτη» τη Θύρα 7, το πιο θερμό κομμάτι της ερυθρόλευκης κερκίδας. Ο διεθνής άσος ρωτήθηκε επίσης για τη σχέση του με τον Γιάγια Τουρέ και είπε «είναι σπουδαίος άνθρωπος». Ρωτήθηκε, όμως, και τι θα συμβούλευε τη μητέρα ενός 14χρονου που έχει τη φιλοδοξία να γίνει ποδοσφαιριστής: «Δεν είναι εύκολο. Δεν ξέρουν όλοι τι περνάει ένας ποδοσφαιριστής και πόσα πράγματα πρέπει να βιώσει ώστε να προχωρήσει. Πρέπει να είσαι δυνατός, να πιστεύεις στον εαυτό σου και να επιμένεις. Και χρειάζεται πολλή υπομονή».

Υπέρογκο το ποσό που ζητούσε ο Λουντ

Θυμήθηκαν αρκετοί τον Ρόμπιν Λουντ μετά την εμφάνιση που έκανε στο ματς της Εθνικής Φινλανδίας με την Ελλάδα. Ο τέως μέσος του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε σε ηγετική παρουσία στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είχε ένα δοκάρι, μία ασίστ και βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Και γέμισαν τα social media για το «μεγάλο λάθος» του Παναθηναϊκού να τον χάσει. Η αλήθεια είναι διαφορετική, όπως μου λένε: ο ίδιος ο Λουντ δεν ήθελε επί της ουσίας να μείνει. Και το έδειξε με τις υπέρογκες – για τον μνημονιακό Παναθηναϊκό – απαιτήσεις του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Φινλανδός ζητούσε ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο με την υπογραφή. Βγάζοντας ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού τους Πράσινους.

Διακρίσεις

Εξι μετάλλια (ένα αργυρό και τρία χάλκινα στη Σιγκαπούρη το 2010 και δύο αργυρά το 2014 στη Νανζίνγκ) είχε κατακτήσει ώς τώρα η χώρα μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Στο Μπουένος Αϊρες η ελληνική αποστολή ξεπέρασε στο σύνολο τα μετάλλια των προηγούμενων διοργανώσεων καθώς πήρε επτά, και μάλιστα μέσα σε αυτά υπήρχαν και τα πρώτα χρυσά στην Ιστορία (τρία χρυσά, ένα αργυρό και τρία χάλκινα η συνολική συγκομιδή). Εκτιμώ ότι πολύ μεγάλο κέρδος είναι ότι κάποια από τα παιδιά αυτά θα είναι έτοιμα το 2020 και θα τα δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Θα στεκόμουν δε στο κωπηλατικό δίδυμο των Χριστίνας Μπούρμπου και Μαρίας Κυρίδου, όπως και στον αθλητή του πινγκ – πονγκ Γιάννη Σγουρόπουλο, τους κολυμβητές μας Νικόλ Παυλοπούλου και Σάββα Θώμογλου, την ακοντίστριά μας Ελίνα Τζένγκο ή την αθλήτρια του τάε κβον ντο Φανή Τζέλη. Γιατί να μην κάνουν το βήμα παραπάνω;

Μαραθώνιος

Από το 12ο έως και το 16ο χιλιόμετρο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 11 Νοεμβρίου, οι 18.750 δρομείς θα τρέξουν φορώντας ένα πράσινο μαντίλι δημιουργώντας έτσι ένα συμβολικό «πράσινο ποτάμι» και στέλνοντας μήνυμα ζωής στους εκατομμύρια θεατές που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα. Πρόκειται για μία από τις δράσεις (Δάσος Δρομέων) της διοργάνωσης που είναι αφιερωμένη στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και έχει να κάνει με τη συμβολή του Μαραθωνίου στην αναδάσωση της περιοχής.

Μεταγραφή

Ποιος να το έλεγε πως ένας ποδοσφαιριστής που κάποτε σήκωνε σκόνη με την απόδοσή του θα κατέληγε στη Σκωτία και μάλιστα με συμβόλαιο ολίγων μηνών. Για τον Μαυρία, πρώην του Παναθηναϊκού μιλώ, που θα αγωνίζεται τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο στη Χιμπέρνιαν. Υφίσταται δε και οψιόν για ανανέωση – επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Να σημειώσω πως ο Μαυρίας δοκιμάστηκε για μερικές εβδομάδες στη Χιμπέρνιαν προτού δοθεί το τελικό «ΟΚ».

Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο κανάλι της Χιμπέρνιαν δήλωσε χαρούμενος για τη συμφωνία και έτοιμος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Το περιμένουμε. Ισως τα πράσινα φέρουν και πάλι γούρι στον μεσοκυνηγό που αποκάλεσαν (κατά την ανακοίνωση) δεξί μπακ στη Σκωτία.