«Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις υπεγράφη το Σάββατο (6.10.2018) συμφωνία μεταξύ του κ. Ιωάννη Αλαφούζου και της εταιρείας PAN ASIA INVESTMENTS LTD, συμφερόντων του ταϊλανδού επιχειρηματία Pairoj Peimpongsant. Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος συμφώνησε στη μεταβίβαση των μισών μετοχών που κατείχε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση της πρόθεσής του να εισέλθουν νέοι επιχειρηματίες στην ΠΑΕ. Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος ήταν και παραμένει συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε από την αρχή, να παραδώσει τον Παναθηναϊκό καθαρό από τα χρέη στα οποία είχε δεινώς περιέλθει όταν τον ανέλαβε. Με νέα πλέον δυναμική και συλλογικές προσπάθειες, οι οποίες θα συνεχιστούν, ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο δυνατός να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του».

Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου στις 9 Οκτωβρίου.

Αργά

Αμέσως ακολούθησε ένα μπαράζ πληροφοριών και φημών πως ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι έτοιμος να βάλει τα πρώτα του χρήματα στην ΠΑΕ και να πάρει τις πρώτες του μετοχές. Σταδιακά. Και απ’ ό,τι φαίνεται… αργά. Με τους δικούς του ρυθμούς, εκείνους που μας έχει συνηθίσει από τότε που βγήκε το όνομά του στην επιφάνεια. Μία εβδομάδα συμπληρώθηκε χθες από την ανακοίνωση περί συμφωνίας, ο Αλαφούζος γύρισε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και βρισκόταν, αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τον Πιεμπονγκσάντ.

Μπορεί να βάλει χρήματα… σήμερα, ωστόσο η συγκεκριμένη – ακόμα μία – καθυστέρηση δεν παύει να κάνει τον κόσμο ανήσυχο και επιφυλακτικό. Και τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο έτοιμο να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις οι οποίες βρίσκονται μπροστά.

Ο Νίκος Νταμπίζας τις προηγούμενες μέρες είχε ρωτήσει τι θα γίνει με τα χρήματα και με τις δόσεις συμβολαίων που είναι να δοθούν στα τέλη Οκτωβρίου. Είχε λάβει τη διαβεβαίωση πως θα καλυφθούν όλα στην ώρα τους. Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα προκειμένου Νταμπίζας και Δώνης να δουν τα αποδυτήρια της ομάδας να παραμένουν σε ηρεμία. Κι αυτά τα χρήματα θα τα βάλει ο Αλαφούζος.

Παράλληλα, έχει ενημερώσει τους πιστωτές πως μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα πάρουν κι εκείνοι τα χρήματά τους και τις δόσεις. Κι αυτά δικά του χρήματα, αφού ο Παϊρότζ ακόμη δεν έχει δώσει το… στίγμα του, ούτε έχει πει με βεβαιότητα πότε θα βάλει χρήματα.

Νταμπίζας: «Πρωτόγνωρο»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανανέωσε τη συνεργασία της με τον ΟΠΑΠ και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Νταμπίζας, χαρακτήρισε στο περιθώριο της εκδήλωσης πρωτόγνωρο αυτό που πετυχαίνουν οι «μικροί» της ομάδας.

«Είναι σημαντικό που είμαστε εδώ σε μία εκδήλωση με τον κύριο χορηγό μας. Είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό που πετυχαίνει ο Παναθηναϊκός με τα νέα παιδιά, όμως η διάρκεια θα κρίνει το αποτέλεσμα, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα. Να έχουμε διάρκεια, στην κατεύθυνση, στη λειτουργία, σε βάθος χρόνου, η μεγαλύτερη αναγνώριση έρχεται στο πρόσωπο των παικτών και του προπονητικού τιμ. Θα ήθελα να τονίσω τη σημαντικότητα της παρουσίας του ΟΠΑΠ στο χορηγικό μας πακέτο.

Χρειάζεται στήριξη απ’ όλους μας, πόσω μάλλον όταν υπάρχει το θέμα της υγείας, όταν αφορά μικρά παιδιά και στο πόσο μεγάλη βοήθεια μπορεί να δοθεί. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε και εύχομαι να ανταποδώσουμε με τα αποτελέσματά μας στον αγωνιστικό χώρο. Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ» είπε ο Νίκος Νταμπίζας.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης, ανέφερε μεταξύ άλλων. «Είναι σημαντικό να έχουμε χορηγό μια μεγάλη εταιρεία όπως ο ΟΠΑΠ. Το βλέπουμε στη σύγχρονη εποχή ότι στο ποδόσφαιρο οι χορηγοί παίζουν τεράστιο ρόλο. Από την άλλη πλευρά, θα συνεχίσουμε να είμαστε μια ομάδα που βγάζει υγεία. Το προσέχει ο κόσμος, φαίνεται σε όλους αλλά το έχουμε στα αποδυτήρια και σε κάθε εκδήλωση της ομάδας. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, είμαστε στην αρχή, αλλά έχουμε πολλά να δώσουμε και να βγάλουμε. Είναι σημαντικό στις σχέσεις μας με τους χορηγούς να υπάρχει ανταποδοτικότητα και θα προσπαθήσουμε να το φέρουμε με αποτελέσματα».