Ο Μιγκιέν Μπάσα είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του Πάκο Ερέρα ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο 31χρονος  ποδοσφαιριστής, που είναι η βασική επιλογή του ισπανού τεχνικού στη μεσαία γραμμή, επέστρεψε με πρόβλημα τραυματισμού από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Αλβανίας, καθώς στον αγώνα με το Ισραήλ υπέστη διάταση έξω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο. Ετσι ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης ώστε να προλάβει τον αγώνα της Κυριακής. Ο Ερέρα μάλιστα είναι αποφασισμένος να τον περιμένει έως την τελευταία στιγμή. Σημειώνουμε ότι ο Μπάσα διαθέτει τεράστια εμπειρία από τη συμμετοχή του στο ιταλικό πρωτάθλημα και είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές θέσεις στη μεσαία γραμμή. Αύριο ο 31χρονος μέσος θα υποβληθεί σε νέες εξατάσεις ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάστασή του.

Ο ισπανός τεχνικός δεν είναι ήσυχος όλες αυτές τις ημέρες, καθώς διαπιστώνει ότι καθημερινά εμφανίζονται προβλήματα που δεν του επιτρέπουν να προετοιμάσει την ομάδα όπως ακριβώς θα ήθελε.

Και ο Κουέστα

Εκτός από τον Μπάσα, πρόγραμμα αποκατάστασης ακολουθεί και ο Κουέστα, ο οποίος επίσης είναι αμφίβολος. Στην περίπτωση που δεν καταφέρει να αγωνιστεί, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αναγνωστόπουλος ή ο Καντιμοίρης.

Ο Ερέρα δεν είχε στη χθεσινή προπόνηση δύο από τις βασικές του επιλογές στην άμυνα. Τον Γιώργο Δεληζήση, που αισθανόταν ενοχλήσεις στη γάμπα, αλλά και τον Μέργκιμ Μάβραϊ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Το θετικό της χθεσινής προπόνησης είναι ότι ο Φραν Βέλεθ αρχίζει να ανεβάζει ρυθμούς, αυξάνοντας τις πιθανότητες να είναι έτοιμος την Κυριακή. Ο ισπανός αμυντικός θα δοκιμάσει σήμερα να προπονηθεί κανονικά και αν τα καταφέρει θα μπει σε πιο έντονους ρυθμούς. Γιώργος Βαλεριάνος και Ούγκο Σόουζα ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπιζαν και προπονούνται κανονικά.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Αρης ζήτησε από τους φίλους της ομάδας που θα είναι την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η ΠΑΕ ζήτησε να μη δώσουν το παραμικρό δικαίωμα που ενδεχομένως να έχει πειθαρχικές κυρώσεις για την ομάδα. «Η υποχρέωση όλων μας είναι διπλή: Αφενός, να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες, ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα μας να φτάσει στη νίκη. Αφετέρου, να προστατέψουμε το «σπίτι» μας. Με κάθε τρόπο» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.