Σε αργεντίνικη σαπουνόπερα εξελίσσεται η ενδοποδοσφαιρική κόντρα που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο τον Μέσι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1978 και πρώτος σκόρερ εκείνου του Μουντιάλ Μάριο Κέμπες υπερασπίστηκε τον Λιονέλ Μέσι μετά την πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Κάθε φορά που ο Ντιέγκο ανοίγει το στόμα του δημιουργεί πρόβλημα γιατί δεν σέβεται, αν και πάντα τον σέβονταν στα χρόνια που ήταν αυτός ποδοσφαιριστής» είπε ο El Matador στο ESPN προσθέτοντας: «Κανείς δεν του είπε τίποτα όταν έχασε τον τελικό του Μουντιάλ του 1990».

Ο Μάριο Κέμπες θεωρεί τον Μέσι τον καλύτερο παίκτη του κόσμου «γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που είναι Αργεντινός. Η εποχή του Ντιέγκο πέρασε και δεν αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για να λέει τέτοια πράγματα. Κάποιες φορές πρέπει να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να απολαμβάνεις αυτά που έχεις. Στο ποδόσφαιρο χάνεις και κερδίζεις». Κατέληξε λέγοντας πως αν και έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν είναι καλύτερος του Μέσι.

Ιγκουαΐν

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη μεξικανική τηλεόραση ο Μαραντόνα είπε για τον Μέσι πως είναι ανώφελο να προσπαθείς να τον κάνεις ηγέτη όταν πηγαίνει 20 φορές στην τουαλέτα πριν από κάθε αγώνα και σημείωσε πως αν ο ίδιος ήταν ομοσπονδιακός προπονητής δεν θα τον καλούσε. Στα φουσκωμένα νερά του αργεντίνικου ποδοσφαίρου αποφάσισε να βουτήξει και ο πατέρας του Γκονσάλο Ιγκουαΐν και πρώην αμυντικός της Μπόκα και της Ρίβερ Πλέιτ, Χόρχε.

«Είμαστε ευτυχισμένοι όταν ένας αθλητής μας κατακτά ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτά τα παιδιά (σ.σ.: της Εθνικής) έπαιξαν σε τρεις τελικούς και δεν μπορούν να μπουν στη χώρα» υπογράμμισε ο Χόρχε Ιγκουαΐν στο Fox Sports Radio προσθέτοντας πως ο γιος του δεν έχει δηλώσει πως δεν θα ξαναπαίξει στην Αλμπισελέστε και περιμένει την κλήση του.