Μπορεί ο Ιανουάριος να μοιάζει ακόμα μακρινός, ωστόσο στην ΑΕΚ φαίνεται να προχωρούν από τώρα στον μεταγραφικό σχεδιασμό για τη χειμερινή περίοδο. Τα λάθη στο φινάλε του καλοκαιριού έχουν αναγνωριστεί από τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να μην επαναληφθούν. Η Ενωση θα κινηθεί σίγουρα στην αγορά του Ιανουαρίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μπορεί να υπάρξουν ακόμα και δύο προσθήκες πρώτης γραμμής.

Μιλάμε για παίκτες που θα έρθουν να πάρουν φανέλα βασικού και όχι απλώς να γεμίσουν το ρόστερ. Στόχος της ΑΕΚ είναι να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις που θα εξασφαλίσουν στην ομάδα ποιότητα και βάθος. Η Ενωση ψάχνεται από το καλοκαίρι για έναν αμυντικό μέσο που θα μπορεί είτε να παίξει στη θέση του Σιμόες είτε στο πλευρό του. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει εντοπίσει κενό στον άξονα, το οποίο δείχνει ακόμα μεγαλύτερο από το γεγονός πως οι Μοράν και Αϊντάρεβιτς είναι εκτός πλάνων του.

Η ΑΕΚ κρατά στη λίστα της την περίπτωση του Νέναντ Κρίστισιτς του Ερυθρού Αστέρα, που το καλοκαίρι έφτασε μια ανάσα από τον Δικέφαλο, όμως τελικώς η μεταγραφή δεν προχώρησε. Ωστόσο, στην ατζέντα των πρωταθλητών έχουν μπει κι άλλες υποθέσεις παικτών. Οι περισσότεροι εκ των οποίων αποτελούν επιλογές του Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς. Ο Σέρβος αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει ενεργοποιηθεί ήδη στην αγορά, προκειμένου να βρει παίκτες που να καλύπτουν τα «θέλω» της Ενωσης. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι επαφές του δεν περιορίζονται μονάχα στην αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ωστόσο η προσθήκη του μέσου δεν θα είναι η μοναδική κίνηση των Κιτρινόμαυρων ενόψει Ιανουαρίου. Η ΑΕΚ κοιτάζει και κάποιες περιπτώσεις αριστερών μπακ, έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό του Λόπες που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο απόκτησης και ενός παίκτη για τα άκρα της επίθεσης. Κάτι που θα ξεκαθαριστεί στην πορεία ανάλογα και με τις ανάγκες που θα φανεί πως προκύπτουν εκεί.

Το βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ έχει ενεργοποιηθεί από τώρα όσον αφορά στο μεταγραφικό παζάρι και αναμένεται να ψαχτεί για περιπτώσεις παικτών πρώτης γραμμής. Μιας και η απόφαση που έχουν πάρει διοίκηση και τεχνικό τιμ είναι να μην υπάρξει προσθήκη… απλά για να γίνει.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει το Σάββατο τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, σε ένα ματς που άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης δεν υπάρχει για τους Κιτρινόμαυρους. Η Ενωση βρίσκεται με τα τωρινά δεδομένα έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή και περιθώριο για απώλεια δεν υπάρχει. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε χθες τον Πέτρο Μάνταλο να προπονείται κανονικά και έτσι υπολογίζει στον αρχηγό του Δικεφάλου για το εν λόγω παιχνίδι. Οπως βεβαίως και τον Εζέκιελ Πόνσε, που ανεβάζει συνεχώς στροφές. Αντίθετα, εκτός παραμένουν οι Μάριος Οικονόμου, Γιάννης Γιαννιώτας και Χρήστος Αλμπάνης που συνεχίζουν να προπονούνται ατομικά. Και όλα δείχνουν πως δύσκολα θα προλάβουν να δώσουν το «παρών» στο σαββατιάτικο ματς της Ριζούπολης.

«Αμόκ» για Μπάγερν

Κατάμεστο αναμένεται να είναι την Τρίτη το ΟΑΚΑ, για το μεγάλο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μπάγερν Μονάχου. Ο κόσμος της Ενωσης έχει δείξει τεράστια δίψα για παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, με την προπώληση των εισιτηρίων να έχει ξεπεράσει από χθες τα 20.000. Κάτι που σημαίνει πως μαζί με τα εισιτήρια διαρκείας, περισσότεροι από 35.000 φίλοι του Δικεφάλου έχουν ήδη εξασφαλίσει μια θέση στο Στάδιο. Σύμφωνα με τους ρυθμούς προπώλησης των εισιτηρίων και τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ, είναι πιθανό μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα εισιτήρια του αγώνα να έχουν εξαντληθεί, αφού η ζήτηση είναι τεράστια, παρότι βρισκόμαστε έξι μέρες πριν από την αναμέτρηση.

Προχωρούν οι κερκίδες στο γήπεδο

Στην τελική ευθεία έχει μπει η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κερκίδων της «Αγια-Σοφιάς» στο βόρειο τμήμα του. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί γρήγορα και από εκεί και πέρα να προχωρήσει και στα υπόλοιπα τμήματα.