«Η μάχη των γενεών γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη». Η εφημερίδα «Welt» σημειώνει στην ανάλυσή της αυτό που συζητά όλο το γερμανικό ποδόσφαιρο: η παλιά φουρνιά των παικτών με τη συνδρομή του προπονητή Γιόαχιμ Λεβ φράζει τον δρόμο στους επιγόνους.

Ο αποψινός αγώνας με τη Γαλλία στο Σταντ ντε Φρανς θα κρίνει πολλά για το μέλλον της Μάνσαφτ και του Γιόαχιμ Λεβ. Οχι μόνο από το αποτέλεσμα αλλά και από τις επιλογές του εκλέκτορα της Εθνικής Γερμανίας.

Ενα από τα σύμβολα της παλαιάς γενιάς, ο Μάνουελ Νόιερ, βρίσκεται στο στόχαστρο. «Δεν βρίσκεται σε φόρμα και δεν διαθέτει τη σιγουριά που είχε πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του» παρατηρεί ο Λόταρ Ματέους στη στήλη του στο Sky Sport. Ο άλλοτε αρχηγός της Μάνσαφτ τάσσεται υπέρ του Τερ Στέγκεν και ζητά από τον Λεβ να δώσει την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα να παίξει σε ένα σημαντικό παιχνίδι από την αρχή, όπως είναι το σημερινό με τη Γαλλία.

Ο σημαντικότερος πόλος από τη νέα γενιά είναι ο Τζόσουα Κίμιχ. Με τάσεις σκληρής αυτοκριτικής, σε αντίθεση με τους «παλιούς», όπως ο Νόιερ και ο Χούμελς, αφήνει αιχμές πως «η κακή τύχη δεν είναι από σύμπτωση» και θυμίζει ότι με τους νέους παίκτες η Γερμανία κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2017 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ21.

Ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της «Bild» Ματίας Μπρίγκελμαν γράφει: «Ενας προπονητής που έκανε εξαιρετική δουλειά για δώδεκα χρόνια αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία για να δείξει πως μπορεί καλύτερα σε σχέση με ό,τι συνέβη στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Δυστυχώς ο Λεβ δεν μπόρεσε να δείξει πως μπορεί καλύτερα». Αναρωτιέται επίσης για τους νέους παίκτες: «Πώς θα μεγαλώσουν αν δεν παίζουν; Είναι διαφορετικό αν χάνεις από την Ολλανδία με πρόσωπα του αύριο απ’ ό,τι με πρόσωπα του χθες».