«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε» λέει μια παροιμία, το νόημα της οποίας παρά τρίχα θα επιβεβαίωνε προχθές ο Ολυμπιακός. Ή μάλλον, για να είμαι ακριβέστερος, (θα το επιβεβαίωνε) παρά… τρίποντο!

Εβαλε το τρίποντο ο Αξέλ Τουπάν στα 17 δευτερόλεπτα, πάνω που άλλαζε η ροή των υδάτων στον δίαυλο του Ευρίπου και οι Πειραιώτες τη σκαπούλαραν και δεν υπέστησαν δίκην déjà vu το κάζο της 19ης Οκτωβρίου του 2014: τότε, πάλι στη δεύτερη αγωνιστική, είχαν ηττηθεί στο Ζηρίνειο από τη Νέα Κηφισιά που, όπως τώρα η Κύμη, διέθετε δύο πρώην δικούς τους παίκτες!

Τότε ο Παπαθεοδώρου είχε τον Μαυροειδή και τον Κακιούζη, που είχε συμμετάσχει στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, όπως τώρα ο Καστρίτης διέθετε τον (τύπου leasing) Στυλιανού, μαζί με τον Μαραγκό.

Οι Ευβοιώτες είχαν στριμώξει για τα καλά τον Ολυμπιακό στα σχοινιά στις 16 του περασμένου Μαΐου, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ στο ΣΕΦ, που έληξε με 78-75, ενώ δέκα ημέρες αργότερα συνέβη το ίδιο με τον Προμηθέα Πατρών (89-88), τον οποίο έριξε στο κανναβάτσο ο Κώστας Παπανικολάου με ένα τρίποντο, μετά το κλέψιμο του Βασίλη Σπανούλη.

Τότε στην τελευταία επίθεση των Πατρινών αστόχησε ο Κέισι Πρέιθερ, τώρα βάδισε στα χνάρια του ο Σκοτ Σαγκς, στον οποίο

οι Ερυθρόλευκοι δεν έκαναν φάουλ. Τότε πλάνταξε στους λυγμούς ο Μουχάμαντ Φαγέ, τώρα

ο πόνος των γηπεδούχων έμοιαζε βουβός!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε το Σάββατο από τη Μόσχα, πήγε στη Χαλκίδα αυθημερόν και χωρίς τον αρχηγό του και σώθηκε την ύστατη στιγμή, συνειδητοποιώντας ότι μπορεί το ελληνικό πρωτάθλημα να μην έχει τα λούσα και τα ζόρια της Ευρωλίγκας, αλλά δεν είναι δα και της πλάκας!

Σε κάθε περίπτωση η κόκκινη διαβολοβδομάδα άρχισε τρία βράδια νωρίτερα και εκτός από την Μπασκόνια και την Αρμάνι Μιλάνο, έβαλε στον λογαριασμό και την Κύμη.