Ο Ράφα Ναδάλ απέδειξε για ακόμα μία φορά πως δεν είναι μόνο ένας τεράστιος αθλητής, αλλά και ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες που δεν αδιαφορεί για τους συνανθρώπους του.

Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της «Marca» με τον Ναδάλ να προσπαθεί να «νικήσει» τις λάσπες προκάλεσε αίσθηση στην Ισπανία. «Siempre Rafa» ήταν ο τίτλος της ισπανικής εφημερίδας, που αποθέωσε τον 32χρονο τενίστα, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές που χτύπησαν το Σαν Λιορένς στη Μαγιόρκα έχασαν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι και ο Ναδάλ δεν έμεινε μόνο στη συμπαράσταση μέσω social media. Φόρεσε αδιάβροχο και γαλότσες και βγήκε στους δρόμους της πόλης για να δουλέψει μαζί τα συνεργεία που προσπαθούσαν να καθαρίσουν την πόλη από τα νερά και τις λάσπες.

«Είναι μία θλιβερή ημέρα για τη Μαγιόρκα», έγραψε στο Twitter, αλλά δεν έμεινε εκεί. Ηδη από το βράδυ της περασμένης Τρίτης διέθεσε τις εγκαταστάσεις των ακαδημιών του αλλά και του αθλητικού κέντρου Rafa Nadal Sport Centre στο Μανακόρ για να φιλοξενηθούν οι οικογένειες των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Κι όλα αυτά έγιναν χωρίς αρχικά να το γνωρίζει κανείς.

«Η εντολή του ήταν να μην ειδοποιηθούν τα ΜΜΕ. Δεν ήθελε να το προβάλει. Αυτή είναι η φιλοσοφία του. Βοηθάς, αλλά δεν το ανακοινώνεις» δήλωσε ο θείος του και πρώην προπονητής του, Τόνι Ναδάλ.

«Καλή δουλειά, φίλε»

Φυσικά, όλα αυτά έγιναν στη συνέχεια γνωστά. Ο Ναδάλ είναι αναγνωρίσιμος σε όλο τον πλανήτη, δεν θα ήταν στην περιοχή από την οποία κατάγεται; Το σπίτι του είναι στο Πόρτο Κρίστο, που απέχει 11 χλμ. από το Σαν Λιορένς. Ο ίδιος επιβεβαίωσε στο Twitter τη φιλοξενία των πληγέντων από τις πλημμύρες στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας του.

Μήνυμα στήριξης στους πληγέντες έστειλε από τη Σαγκάη ο φίλος και αντίπαλος στα κορτ, Νόβακ Τζόκοβιτς. «Μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολα είναι, ιδιαίτερα για αυτούς που βρέθηκαν στο επίκεντρο. Θέλω να στείλω και μία μεγάλη αγκαλιά για τον Ράφα Ναδάλ. Εκανες καλή δουλειά, φίλε».