Δεκαοκτώ ημέρες μετά την τραγωδία στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας έγινε γνωστό από την Αστυνομία ότι εντοπίστηκε τελικά γενετικό υλικό του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι με τη μαύρη λαβή. Η ενημέρωση για την ανίχνευση του DNA έγινε μόλις χθες και μάλιστα αρχικά με τη μορφή διαρροής που έπειτα επιβεβαιώθηκε από αρμοδίους της Αστυνομίας. Προ ημερών αποκαλύφθηκε ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου στο επίμαχο μαχαίρι και το μοναδικό αποτύπωμά του που ταυτοποιήθηκε ήταν στη γυάλινη πόρτα εισόδου του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος.

Αυτό που επιμένουν πάντως να λένε οι αστυνομικοί είναι ότι δεν εντοπίστηκαν αξιοποιήσιμα αποτυπώματα στο μαχαίρι επειδή είναι μικρού μεγέθους και επιπλέον το έπιασαν με γυμνά χέρια αρκετά άτομα. Οπως εξηγούν, βρέθηκαν αποτυπώματα στο μαχαίρι, αλλά δεν ήταν «καθαρά». Σημειώνεται ότι για την ολοκλήρωση των ερευνών εκκρεμούν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γενετικό υλικό DNA που ανιχνεύθηκε προέρχεται από ίχνη αίματος στη λαβή καθώς και στο μέσο της λάμας του μαχαιριού. Το ζήτημα του εντοπισμού του βιολογικού υλικού αντιμετωπίζει με πολλές ενστάσεις η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου Αννυ Παπαρούσου δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν προωθεί την έρευνα» και «δεν προσθέτει τίποτα περισσότερο από αυτά που ήδη γνωρίζουμε».

Η ίδια περιγράφει ότι στο κοσμηματοπωλείο είχαν βρεθεί πολλές κηλίδες αίματος του Ζακ Κωστόπουλου αφού αυτός αιμορραγούσε ενώ το μαχαίρι βρέθηκε πεσμένο σε σημείο με αίματα: «Είναι λογικό ότι το μαχαίρι θα έφερε αίματα τα οποία προήλθαν από το δάπεδο. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν αποδεικνύεται και πάλι ότι το μαχαίρι ανήκε στο Ζακ. Προσωπικά έχω ακόμα πολλά ερωτήματα».

Επιπλέον η δικηγόρος εκφράζει για μια ακόμα φορά τον προβληματισμό της σχετικά με τη χρονική καθυστέρηση των εργαστηριακών εξετάσεων για το βιολογικό υλικό και διερωτάται αν έχει ληφθεί DNA και από τους άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, όπως οι δύο κατηγορούμενοι ώστε να ολοκληρωθεί η εικόνα και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.