Η εικόνα της θλιμμένης Σταχτοπούτας δίπλα στο τζάκι εξαφανίστηκε για μερικά λεπτά. Η λάμψη των δύο συμπατριωτών μας, η ισχυρή προσωπικότητα και η ακτινοβολία που εκπέμπουν σε παγκόσμιο επίπεδο, «κάλυψε» απόλυτα το σκηνικό της πτωχής, κατατρεγμένης πατρίδας των συνεχών, σκληρών Μνημονίων. Μιας Ελλάδας «τυλιγμένης» στις στάχτες της οικονομικής και πολιτικής ανασφάλειας. Η Μαίρη Κατράντζου και ο ελληνοαμερικανικής καταγωγής John Mavroudis έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους, κάνοντας για μία ακόμα φορά όλους εμάς υπερήφανους. Η Mary Katrantzou, το κορίτσι που ξεκίνησε στα 18 της από την Ελλάδα για να κατακτήσει το διεθνές fashion world, τοποθετώντας μάλιστα στη… δεύτερη θέση ανταγωνιστές της, όπως ο Peter Pilotto, συνεργάζεται πλέον με τη Victoria’s Secret. Η ανακοίνωση για την πολύ σημαντική αυτή συνεργασία έγινε μάλιστα μέσω της αμερικανικής «Vogue». Η 34χρονη Κατράντζου, γόνος της παλιάς εμπορικής αθηναϊκής οικογένειας, θα παρουσιάσει μέσα από το πολυσυζητημένο εορταστικό show της Victoria’s Secret, τον ερχόμενο Νοέμβριο, την Capsule Collection. Η designer με την παγκόσμια ακτινοβολία υποσχέθηκε μέσα από εκτενή συνέντευξή της στη «Vogue» ότι η συγκεκριμένη κολεξιόν θα είναι πολύχρωμη, εκρηκτική, δυναμική, με τα μοναδικά της prints πάνω στα εσώρουχα.

Τα φοβερά μας παιδιά

Τα super models Ελσα Χοσκ, Κάντις Σουάνπολ, Κένταλ Τζένερ και οι Σάντι Νιούμαν, Σοφί – Γκρέις Ροβερστάιν, Γουίνι Χάρλοου, Ντάκι Τοτ (οι τέσσερις τελευταίες είναι οι νέες καυτές αφίξεις) θα περπατήσουν στην πασαρέλα του χριστουγεννιάτικου show με τα εσώρουχα που σχεδίασε η δική μας Μαίρη. Η χολιγουντιανού τύπου επίδειξη μαγνητοσκοπείται, όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο από το NBC. Η Κατράντζου παρουσίασε προχθές βράδυ μάλιστα στο Λονδίνο, μέσα από ένα πολύ μεγάλο πάρτι, τη νέα της συνεργασία. Στο πάρτι έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων η Ευγενία Νιάρχου, η Σαμπίνε Γκετί, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, η Τζοβάνα Μπατάλια, η μεγαλοεπιχειρηματίας Γουέντι Γιού. Εκεί όπου βρίσκεται και η διεθνής συλλογή «Zeus & Dione» της Μαρέβας Μητσοτάκη, η οποία είχε «πετάξει» ήδη στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η ελληνίδα σχεδιάστρια διαθέτει ήδη σειρά ρούχων της στα πασίγνωστα πολυκαταστήματα Matches. Οσο για τον John Mavroudis; Σχεδίασε το πολυσυζητημένο εξώφυλλο του περιοδικού «Time», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου. Ο Mavroudis αποτυπώνει στο εξώφυλλο την καθηγήτρια Κριστίν Μπλέσεϊ Φορντ, η οποία κατήγγειλε τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον φίλο της και σημερινό δικαστή Μπρετ Κάβανο… Mary και John! Δύο νέοι, υπερταλαντούχοι Ελληνες!

Το δείπνο Γκόλτσμιθ με έλληνες φίλους στην Αθήνα

Οταν έμαθα ότι στην Ελλάδα έφθασε η Τζεμάιμα Γκόλτσμιθ, πρώην top model, κάπου… μπερδεύτηκα. Το όνομά της μου θύμισε τη δεύτερη σύζυγο του γνωστού επιχειρηματία Αλέξανδρου Ανδρεάδη, την οποία παντρεύτηκε μετά τη διάλυση του γάμου του με τη Χριστίνα Ωνάση. Τελικά, η γοητευτική Τζεμάιμα, είναι η σύζυγος του βρετανού μεγαλοεπιχειρηματία, ευγενούς καταγωγής, Μπεν Γκόλτσμιθ. Ο κ. Γκόλτσμιθ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για σημαντική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μουσειακό χώρο (με τα νησιά των Κυκλάδων στο επίκεντρο των συζητήσεων επιφανών προσωπικοτήτων), νυμφεύθηκε την Τζεμάιμα το 2014, έπειτα από ένα επίσης θορυβώδες διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο Κέιτ-Εμα Ροθτστάιλντ. (Κάποιοι άλλοι πίστεψαν ότι τον Μπεν συνόδευε στην Αθήνα η διάσημη αδελφή του Τζεμάιμα, η οποία ήταν παντρεμένη με τον σημερινό ηγέτη του Πακιστάν, πρώην διάσημο παίκτη του κρίκετ Ιμραν Καν). Το ζεύγος Γκόλτσμιθ απόλαυσε τη διαμονή του στην Αθήνα. Πληροφορήθηκα ότι συνέφαγε μάλιστα σε γνωστό εστιατόριο με τα ζεύγη Νίκου Μακρόπουλου, Αόν Κάσλοκ και Τζόζεφ Σαμάν.

Οι ισχυροί, οι δραματικές αλλαγές και το Gucci πορτοφόλι

Τι γίνεται τελικά στην Αθήνα; Η αλήθεια είναι ότι πέρα από κάποια γεγονότα, τα οποία παρουσιάζουν καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, με διεθνείς υπογραφές (όπως η άφιξη στις 20 Οκτωβρίου, της πάντοτε ωραίας Ιζαμπέλας Ροσελίνι, κόρης της Ινγκριντ Μπέργκμαν), τίποτα το φοβερό δεν συμβαίνει στην πόλη. Οι έλληνες ισχυροί του χρήματος επιλέγουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Ακόμα και αυτά τα μικρά ιδιωτικά γεύματα (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), στις κατοικίες των βορείων προαστίων, έχουν σταματήσει. Στη διάρκεια της παραμονής μου, την προηγούμενη εβδομάδα, στη βρετανική πρωτεύουσα, παρακολουθούσα Ελληνες, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί, να συζητούν για το επόμενο ταξίδι τους με «φόντο» και πάλι τη Γηραιά Αλβιώνα. Πρόκειται για τις «καθιερωμένες γαλανόλευκες διακοπές», με αφορμή την αργία της 28ης Οκτωβρίου. Πληροφορήθηκα ότι τα πλέον δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου έχουν κλειστεί σε ένα μεγάλο τους μέρος από έλληνες επιχειρηματίες. Υπάρχουν βέβαια πάντα εκείνοι οι οποίοι παρακολουθούν όλους αυτούς οι οποίοι ξοδεύουν απίστευτα ποσά για γεύματα με αστακό, χαβιάρι και συλλεκτικά γαλλικά κρασιά, από αρκετή πλέον απόσταση. Λανθασμένες επιχειρηματικές κινήσεις άλλαξαν τη ζωή τους με δραματικό τρόπο. Το Λονδίνο είναι μία Μητρόπολη του πλανήτη, όπου χρειάζεται πολλά χρήματα για να περάσεις καλά…