Η απόφαση από τον Νίκο Νταμπίζα είναι ειλημμένη. Και η επιθυμία του δεδομένη. Οπως και του Γιώργου Δώνη. Και οι δύο θέλουν να δουν τον Παναθηναϊκό πίσω στην Παιανία. Ενα θέμα που είχε… ψιθυριστεί και επί θητείας Αντρέα Στραματσόνι δίχως να προχωρήσει και πλέον επιστρέφει στην καθημερινότητα του Παναθηναϊκού περισσότερο… ζεστό από ποτέ.

Ο Νταμπίζας έχει συζητήσει το θέμα με τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ, η επιθυμία του είναι γνωστή και στον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά ο τελευταίος είναι ξεκάθαρος: δεν επιθυμεί να χρηματοδοτήσει, είτε για ενοικίαση είτε για αγορά, μια τέτοια ενέργεια. Αλλωστε, σκοπός του είναι να απεμπλακεί από την ΠΑΕ το συντομότερο και όχι να βάλει έξτρα χρέη πάνω του. Και το μεταθέτει στον επόμενο ιδιοκτήτη.

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι φυσικά ενήμερος για το συγκεκριμένο ζήτημα και μάλιστα εμφανίζεται θετικός. Ο Ταϊλανδός, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, ξεναγήθηκε στους χώρους εκεί και διαπίστωσε πως μπορεί να είναι ένα προπονητικό κέντρο πολλών ετών, αλλά παραμένει σύγχρονο και άνετο για τις ανάγκες μιας μεγάλης ομάδας. Και πως αν επενδύσει κάποιος σε αυτό, μπορεί να το κάνει και πάλι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Ο Ταϊλανδός έχει εκφράσει θετική γνώμη για την πρόταση επιστροφής του Νίκου Νταμπίζα στην Παιανία, ωστόσο θα επανεξετάσει το ζήτημα όταν θα τελειώσει το ιδιοκτησιακό. Ο Νταμπίζας, πάντως, με την επιστροφή του από την Τσεχία, όπου και βρίσκεται, αναμένεται να συναντηθεί με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη προκειμένου να μάθει το κόστος του ενοικίου που απαιτείται προκειμένου να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην Παιανία.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας θεωρεί πως η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Παιανία είναι μείζονος σημασίας, τόσο λόγω των καλύτερων εγκαταστάσεων που διαθέτει από το Κορωπί όσο φυσικά και για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Το γεγονός πως υπάρχουν ξενώνες και η αποστολή θα μπορεί να διανυκτερεύει εκεί πριν από τα παιχνίδια εντός Λεκανοπεδίου, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιθυμία και του Γιώργου Δώνη.

Ο έλληνας προπονητής θεωρεί πολύ σημαντικό να έχει η ομάδα έναν δικό της χώρο προκειμένου να μένουν οι παίκτες όλοι μαζί πριν από τα παιχνίδια, όπως συμβαίνει και στα εκτός έδρας. Επιπλέον, τόσο ο Δώνης όσο και ο Νταμπίζας πιστεύουν πως η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Παιανία θα προσδώσει στον σύλλογο διαφορετική αίγλη, όσο κι αν αυτό στα μάτια του απλού κόσμου μπορεί να φαίνεται ως κάτι ασήμαντο. Για τους προπονητές και τους παίκτες, ωστόσο, το καθημερινό τους «γραφείο» μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη ακόμα και της ίδιας της ομάδας.

«Ξεμπερδεύει» με Ρέις και Ρινάλντι

Ο Παναθηναϊκός έδωσε ένα μέρος των χρημάτων που χρωστούσε στον Λαουτάρο Ρινάλντι και Νούνο Ρέις. Οι Πράσινοι κατέβαλαν στον Αργεντινό το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ που είχε συμφωνηθεί, ενώ χρήματα πήρε και ο Νούνο Ρέις, η εκδίκαση της καταγελίας του οποίου επίσης είχε αναβληθεί, όπως και στον Ρινάλντι. Οι δύο ποδοσφαιριστές περιμένουν ακόμα μια δόση για να υπογράψουν νέο διακανονισμό για το υπόλοιπο ποσό που τους οφείλεται.

– Χωρίς τον Αντονί Μουνιέ θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός την Κυριακή στη Λάρισα. Ο γάλλος μεσοεπιθετικός, που έκανε… αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς της Κυριακής, δεν θα τα καταφέρει όπως φάνηκε από το σημερινό υπερηχογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε. Ο Μουνιέ, που κάνει θεραπείες την τελευταία εβδομάδα, κατά την επανεξέτασή του εμφάνισε συμπτώματα φλεγμονής στον χήνειο πόδα και υποβλήθηκε χθες σε υπερηχογράφημα, το οποίο έδειξε τενοντοελυτρίτιδα στο σημείο αυτό και θα ακολουθήσει αντιφλεγμονώδη αγωγή, ενώ θα αξιολογείται καθημερινά. Αντίθετα, κανονικά αναμένεται να βρίσκεται στην αποστολή ο Χρήστος Δώνης.