Ο Κώστας Γαλανόπουλος αποτελεί το λαμπρότερο παράδειγμα για τους παίκτες που βρίσκονται στις Ακαδημίες της ΑΕΚ. Ο 20χρονος χαφ ανέβηκε βήμα βήμα από όλες τις μικρές ομάδες της Ενωσης, φτάνοντας πρόπερσι στο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα. Από εκείνη τη στιγμή η πορεία του συνέχισε να είναι το ίδιο ανοδική. Με αργά και σταθερά βήματα ο Γαλανόπουλος κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο rotation της Ενωσης πέρυσι και φέτος δείχνει έτοιμος για το μεγάλο άλμα.Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Γαλανόπουλου και από το ξεκίνημα της σεζόν τού έδωσε φανέλα βασικού. Ο νεαρός χαφ αποτελεί μέχρι στιγμής το συμπλήρωμα του Σιμόες στον άξονα του Δικεφάλου, έχοντας έναν σύνθετο ρόλο στο γήπεδο. Καθώς πέρα από ανασταλτική δουλειά, καλείται να ελέγξει τον ρυθμό στο κέντρο και να συνεισφέρει και δημιουργικά.

Φέτος ο Γαλανόπουλος έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει. Να κάνει το δικό του… ξεπέταγμα, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Η παρουσία της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί αναμφίβολα το μεγαλύτερο κίνητρο για τον 20χρονο χαφ. Που δείχνει απελευθερωμένος σε σχέση με πέρυσι και πατά πιο γερά στα πόδια του.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έχει παίξει η παρουσία του Ουζουνίδη. Η εμπιστοσύνη που δείχνει στον Γαλανόπουλο ο έλληνας τεχνικός έχει γεμίσει με αυτοπεποίθηση τον χαφ της ΑΕΚ, ο οποίος έχει ξεκινήσει τη σεζόν εντυπωσιακά. Πλέον ο στόχος του 20χρονου μέσου είναι αρχικά η καθιέρωση στην ΑΕΚ και εν συνεχεία η κλήση του στην Εθνική. Κάτι που ενδεχομένως περίμενε και τώρα ο Γαλανόπουλος, ωστόσο δεν συνέβη.

Είναι βέβαιο όμως πως εφόσον συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, σύντομα θα ενσωματωθεί στο σύνολο του Μίκαελ Σκίμπε. Που ειδικά για τις θέσεις των χαφ δεν έχει και τόσες πολλές επιλογές. Πάντως πέρα από το μπλοκάκι του ομοσπονδιακού τεχνικού, το όνομα του Γαλανόπουλου βρίσκεται ήδη και στη λίστα σκάουτερ του εξωτερικού. Με συλλόγους κυρίως από τη Γερμανία να παρακολουθούν στενά την περίπτωσή του και την εξέλιξη που παρουσιάζει. Χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο κάποιος εξ αυτών να χτυπήσει σύντομα την πόρτα της ΑΕΚ για τον νεαρό μέσο. Που δείχνει έτοιμος να «λάμψει» φέτος με την Ενωση, σε Ελλάδα και – κυρίως – Ευρώπη.

«Κιτρινίζει» το Αμστερνταμ

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή ήταν η ζήτηση που παρουσίασαν τα εισιτήρια που έλαβε η ΑΕΚ για το ματς με τον Αγιαξ στην Ολλανδία, μιας και εξαντλήθηκαν στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους! Η Ενωση είχε παραλάβει 2.100 εισιτήρια για το παιχνίδι, με τα 1.000 από αυτά να διατίθενται στο Διαδίκτυο, περίπου 600 να προμηθεύονται στους οργανωμένους και τα υπόλοιπα να πωλούνται από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ. Οπως έγινε γνωστό, χθες, μια μέρα μόλις μετά την κυκλοφορία τους εξαντλήθηκαν και τα 2.100 εισιτήρια που παρέλαβε η ΑΕΚ για το ματς, με τον κόσμο της να ετοιμάζεται να «κιτρινίσει» την Johan Cruyff Arena.

Αξίζει να σημειωθεί πως βλέποντας τη ζήτηση που υπήρχε, η ΑΕΚ επικοινώνησε με τους ανθρώπους του Αγιαξ, προκειμένου να ζητήσει κάποια εισιτήρια ακόμα. Ωστόσο, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, καθώς από τη μεριά του Αίαντα τονίστηκε πως ήδη υπάρχει sold out για το μεγάλο ματς της ερχόμενης Τετάρτης.

Ετσι, η ΑΕΚ δεν θα παραλάβει άλλα εισιτήρια, ενώ στο γήπεδο θα βρεθούν μονάχα όσοι κινήθηκαν έγκαιρα και εξασφάλισαν μια θέση στο στάδιο του Αγιαξ. Αφού πλέον εισιτήριο δεν υπάρχει ούτε για… δείγμα.