Ένα μικρό κανίς κατάφερε να επιβιώσει για 29 ημέρες κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα, οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 5.500 ανθρώπων.

Ο σκύλος, με το όνομα Μπέιλι (Beyli), εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα από διασώστες στην πόλη Κάτια Λα Μαρ. Ήταν καλυμμένος με σκόνη και βρέθηκε κουλουριασμένος δίπλα στη σορό της γιαγιάς της ιδιοκτήτριάς του, όπως αναφέρει η εφημερίδα Diario de Morelos. Ο Μπέιλι εγκλωβίστηκε όταν δύο ισχυροί σεισμοί, μεγέθους 7,2 και 7,5 Ρίχτερ, έπληξαν την περιοχή στις 24 Ιουνίου, προκαλώντας την κατάρρευση του κτιρίου.

Βίντεο από τη διάσωσή του καταγράφει τη στιγμή που πυροσβέστες του προσφέρουν νερό αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό του από τα χαλάσματα. Παρά το γεγονός ότι έμεινε σχεδόν έναν μήνα χωρίς τροφή και νερό, οι κτηνίατροι εκτιμούν πως ο Μπέιλι θα αναρρώσει πλήρως. Κτηνίατρος με το μικρό όνομα Μίρνα δήλωσε: «Πρόκειται πραγματικά για ένα θαύμα. Έχει κάποια έλκη στα μάτια, αλλά σύντομα θα είναι καλά».

Η 11χρονη ιδιοκτήτρια του σκύλου, Βικτόρια Ιζαμπέλ Ρενχέλ, έχασε τη μητέρα και τη γιαγιά της στους σεισμούς. Μετά τη διάσωση, επανενώθηκε με τον αγαπημένο της σκύλο και πλέον φιλοξενούνται σε κέντρο υποστήριξης των πληγέντων.

Ο Μπέιλι δεν ήταν το μοναδικό ζώο που διασώθηκε από τα συντρίμμια. Λίγες ημέρες μετά τους σεισμούς, έγινε viral η διάσωση ακόμη ενός σκύλου από πυροσβέστες του Καράκας, ενώ μια δεύτερη σκυλίτσα, η Ζιζέλ, ανασύρθηκε ζωντανή πέντε ημέρες μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.

Οι δύο ισχυροί σεισμοί άφησαν πίσω τους περισσότερους από 5.500 νεκρούς, περίπου 16.700 τραυματίες και χιλιάδες άστεγους, έναν μήνα μετά την καταστροφή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
0 /50
0 /2000
YouTube thumbnail