Ο Ζεράρ Πικέ πήρε θέση για τη μεγάλη αναμέτρηση της Ισπανίας με την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χαρακτηρίζοντας τη μονομαχία των δύο ομάδων ως ένα ιστορικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες εθνικές του κόσμου.
Ο παλαίμαχος Ισπανός αμυντικός θεωρεί πως η «φούρια ρόχα» έχει παρουσιάσει την καλύτερη εικόνα στη διοργάνωση, ωστόσο αναγνωρίζει την ποιότητα και τη δυναμική της «αλμπισελέστε», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία του Λιονέλ Μέσι.
«Μιλάμε για δύο από τις καλύτερες εθνικές ομάδες στον κόσμο. Είναι ένας ιστορικός τελικός που θα μπορούσε να σημαίνει ένα δεύτερο αστέρι για εμάς, αλλά και για τον Μέσι, το δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα τον εδραίωνε ως καλύτερο παίκτη στην ιστορία, αν δεν είναι ήδη», τόνισε ο πρώην διεθνής στόπερ.
Ο Πικέ υπογράμμισε πως στο ποδόσφαιρο δεν επικρατεί πάντα η ομάδα που θεωρείται ανώτερη στα χαρτιά, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εκπλήξεις που σημειώθηκαν στη διοργάνωση.
«Στο ποδόσφαιρο, η καλύτερη ομάδα, ή αυτή που ο κόσμος θεωρεί την καλύτερη, δεν κερδίζει πάντα. Για πολλούς, η Γαλλία, με βάση τους παίκτες έναν προς έναν, είναι η καλύτερη, και κοιτάξτε πού βρίσκονται τώρα. Η Αγγλία είχε 20 κακά λεπτά και αποκλείστηκε. Σίγουρα, ως ομάδα, η Ισπανία είναι η καλύτερη, και είμαι σίγουρος ότι αν είναι στον τελικό, όπως η Αργεντινή, είναι επειδή το αξίζει. Ελπίζω να κερδίσει η Ισπανία, αλλά αν κερδίσει η Αργεντινή, θα χαρώ και για τον Μέσι».
Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο ο Μέσι συνεχίζει να κάνει τη διαφορά παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στα 39 του χρόνια, ο Πικέ στάθηκε στην ποδοσφαιρική του ευφυΐα και στην ικανότητά του να προσαρμόζει το παιχνίδι του.
«Ο Μέσι έχει πολλές ιδιότητες και μία από αυτές είναι η ευφυΐα. Γνωρίζει ότι δεν είναι πλέον 25 ετών, αλλά ξέρει πολύ καλά πώς να βρίσκει τις θέσεις όπου μπορεί να είναι επικίνδυνος. Το ταλέντο του είναι έμφυτο, μοναδικό, που του επιτρέπει να βρίσκει τις καλύτερες καταστάσεις για να βρίσκεται κοντά στην περιοχή του, να συνδέεται γρήγορα με κοντινές πάσες ή να βγαίνει έξω και να βγάζει φανταστικές σέντρες. Περιττό να πούμε ότι είναι ο καλύτερος παίκτης μέσα στην περιοχή. Εμπνέει τους άλλους παίκτες και τους παρακινεί να βελτιωθούν, και ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτού ήταν ο αγώνας με την Αγγλία. Φαντάζομαι ότι η εθνική ομάδα της Ισπανίας το έχει λάβει υπόψη της αυτό».
💥 “Si Messi gana el Mundial sería una historia increíble, ganarlo dos veces seguidas. Sería cerrar el círculo”
💥 “Lamine Yamal está marcado para ser la diferencia, no solo en España, sino a nivel Mundial”
🗣️ Gerard Piqué habló en EXCLUSIVA con @SergioADippW pic.twitter.com/l1jmkbRXcK
— Futbol Picante (@futpicante) July 18, 2026








