Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον της, προχωρώντας σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Οι «πολίτες» κατάφεραν να επικρατήσουν της Άρσεναλ στη διεκδίκηση του Τζέρεμι Μόνγκα, καταβάλλοντας στη Λέστερ περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του 17χρονου εξτρέμ.

Ο νεαρός άσος αποτελούσε βασικό στόχο του Μικέλ Αρτέτα, ωστόσο η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα κινήθηκε αποφασιστικά και ολοκλήρωσε τη μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του.

Ο Μόνγκα βρίσκεται στη Λέστερ από την ηλικία των οκτώ ετών και αγωνίζεται κυρίως ως ακραίος επιθετικός, έχοντας τη δυνατότητα να παίξει και στις δύο πλευρές της επίθεσης. Παράλληλα, έχει εκπροσωπήσει την Αγγλία σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες μέχρι και το επίπεδο των K19.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, ο 17χρονος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: «Όταν έμαθα ότι η Μάντσεστερ Σίτι ενδιαφερόταν, ήξερα αμέσως ότι αυτή ήταν η σωστή επιλογή για μένα.

Για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή, το να γίνει μέλος αυτού του καταπληκτικού συλλόγου είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Αυτός ήταν ο καλύτερος σύλλογος στην Αγγλία τα τελευταία 10 χρόνια. Και έχει επίσης δώσει ευκαιρίες σε παίκτες από την ακαδημία όπως ο Φιλ Φόντεν και ο Νίκο Ο’ Ράιλι, κάτι που δείχνει ότι ο δρόμος είναι εκεί.

Είναι προνόμιο να βρίσκομαι εδώ και είμαι χαρούμενος που εντάχθηκα».

Ο Μόνγκα έχει ήδη γράψει ιστορία, καθώς τον Απρίλιο του 2025 έγινε, σε ηλικία 15 ετών και 271 ημερών, ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο στην Premier League.

Λίγους μήνες αργότερα, σε ηλικία 16 ετών και 34 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης που ξεκίνησε βασικός σε αγώνα της Λέστερ, ενώ με το γκολ του απέναντι στην Πρέστον έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Championship, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Τζουντ Μπέλιγχαμ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
0 /50
0 /2000
YouTube thumbnail