Το αμιγώς ηλεκτρικό F-150 Lightning SuperTruck της Ford Perfomance ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και κατέγραψε μια σημαντική επιτυχία στην 102η εκδοχή του Pikes Peak International Hill Climb, σημειώνοντας χρόνο 8:53.553 – τον ταχύτερο μεταξύ των 61 ανταγωνιστών του.

«Η εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων της Ford που αναλαμβάνουν και ολοκληρώνουν τις πιο δύσκολες προκλήσεις είναι μια σημαντική απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης που έχουν καταβάλει οι ομάδες μας» είπε ο Mark Rushbrook, global director, Ford Performance Motorsports «Μάθαμε πολλά από το SuperVan 4.2 στο περσινό Pikes Peak και μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη γνώση στη φετινή διοργάνωση. Πλέον κινούμαστε μόνο προς τα πάνω».Ο Romain Dumas, ο οποίος οδήγησε το F-150 Lightning SuperTruck στην κορυφή του φετινού αμερικανικού αγώνα.

Για την κατασκευή του Ford Performance F-150 Lightning SuperTruck η συμβολή της STARD (Stohl Advanced Research and Development) ήταν καθοριστική. Επίσης, το SuperTruck ήταν εξοπλισμένο με αγωνιστικές ζώνες της Sparco, καθώς και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας, σε συνδυασμό με ελαστικά P-Zero που εξέλιξε η Pirelli ειδικά για το ηλεκτρικό όχημα της Ford Performance.