Κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει η αγωνία για τον εξαφανισμένο αμερικανό τουρίστα στην Αμοργό, τον 59χρονο Άλμπερτ Κάλιμπετ τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από 13 ημέρες όταν ξεκίνησε για πεζοπορία.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των σωστικών συνεργείων οι έρευνες για τον εντοπισμό του παραμένουν άκαρπες.

Η σύντροφός του, Ντέμπι Λεσέιν, βρίσκεται στην Αμοργό, συμμετέχοντας στις έρευνες των Αρχών, που πλέον, και με βάση περισσότερα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, έχουν εστιάσει σε χαράδρες και απόκρημνα σημεία του νησιού.

Εξαφανίστηκε…

Τα ίχνη του Άλμπερτ Κάλιμπετ χάθηκαν το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενούσε στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις Αρχές σήμανε συναγερμός.

Στο νησί υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, με Πυροσβεστική, Αστυνομία, ελικόπτερο και drone να χαρτογραφούν την περιοχή.

«Προσευχηθείτε για μας. Συνεχίζοντας το ψάξιμο για τον Άλμπερτ», έγραψε σε ανάρτησή της στα social media, η σύντροφός του «ανεβάζοντας» και την εικόνα του Αγίου Φανουρίου.

Από την ανάρτηση της συντρόφου του αγνοούμενου τουρίστα

Η συγγνώμη της συντρόφου του

Το πρωί του Σαββάτου η σύντροφος του 59χρονου Αμερικάνου ζήτησε συγγνώμη για όσα είχε δηλώσει στη New York Post σχετικά με την πρόοδο των ερευνών όταν είχε κατηγορήσει για αδράνεια και αδιαφορία τις αρχές.

«Γράφω αυτή την ανάρτηση γιατί διαπίστωσα πως ορισμένα πράγματα που είχα πει παλαιότερα πλήγωσαν τα αισθήματα ορισμένων ανθρώπων, ειδικά στην Αμοργό. Θέλω πραγματικά να απολογηθώ σε όσους πλήγωσα με τα λόγια μου. Η οικογένεια του Άλμπερτ και εγώ δεν μπορούμε να εκφράσουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη στήριξη που πήραμε εδώ στην Αμοργό. Εγώ προσωπικά περνάω τη χειρότερη περίοδο της ζωής μου και ελπίζω να μην με κρίνετε για όσα λέω. Υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθη αλλά παρακαλώ πιστέψτε με όταν λέω ότι έχω μια αποστολή μπροστά μου, να βρω τον Άλμπερτ και να τον φέρω πίσω στο σπίτι του».