«Η αδιαφάνεια της πολιτικής ζωής και η ακρίβεια της ΝΔ πρέπει να τελειώσουν», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στο X.

Όπως αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντπολίτευσης, «αυτή την εβδομάδα, καταθέσαμε δύο τροπολογίες. Ζητήσαμε την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος που πλήττει 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες και προτείναμε μια ριζική αλλαγή του ‘πόθεν έσχες’ των πολιτικών αλλά και των κομμάτων».

«Γιατί αρνούνται την οικονομική δικαιοσύνη και τη διαφάνεια;»

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζει πως «οφείλουν τα πολιτικά πρόσωπα να αναρτούν όχι μόνο τις δανειακές τους οφειλές, αλλά και τα αποδεικτικά έγγραφα για τις ρυθμίσεις, τις διαγραφές, τις δόσεις του δανείου τους. Καθώς και οφείλουν τα πολιτικά κόμματα να αναρτούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ των ισολογισμό τους και όλες τις δαπάνες τους».

Και προσθέτει πως «η ΝΔ αρνήθηκε να φέρει προς συζήτηση και τις δύο τροπολογίες», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί αρνούνται την οικονομική δικαιοσύνη και την ελάφρυνση του κόσμου της εργασίας; Γιατί αρνούνται τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου;».