Εγώ δεν ζήτησα από κανέναν να παραιτηθεί λέω όμως ευθέως ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κασσελάκη και πρέπει να βρεθεί ηγεσία που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη, επισήμανε ο βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε πως «τα θέματα μιλούν μόνα τους, ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει ότι η τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα. Πρέπει να επιλέξουμε στο ΠΑΣΟΚ αν θα είμαστε ένα κόμμα χαμηλών προσδοκιών, θα κατεβάζουμε τον πήχη ή θα μιλούμε καθαρά και δεν θα φτάνουμε στο επίπεδο να χάνουμε από τον Κασσελάκη. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αποφασίσει η βάση».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να υπάρξουν διαγραφές υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ΚΚΕ όσο και αν το προσπαθήσουν κάποιοι, δεν μπορεί να γίνει και ούτε μπορεί να μπει στη λογική επειδή η ηγετική ομάδα λέει ότι υπάρχει εσωστρέφεια και θα πάμε στο 5%».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δημοσκόπηση για τους αρχηγούς στο ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε πως «έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία μείωση των ποσοστών όχι γιατί δεν υπάρχει εσωστρέφεια γιατί εσωστρέφεια υπήρχε στο ύψιστο σημείο αλλά γιατί αναμένουν τις αποφάσεις μας. Αναμένουν να δουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα συνεχίσουμε τα ίδια άρα όλα τα επιχειρήματα της ηγεσίας με την χθεσινή δημοσκόπηση την οποία και αυτή βλέπω ότι τους αρέσει γιατί έχει πρώτο τον κ. Ανδρουλάκη σημαίνει ότι ούτε είχαμε εσωστρέφεια και καταστροφή αλλά και το 70% του κόσμου θέλει εκλογή ηγεσίας τώρα».

Απαντώντας για το αν θα διακυβευτεί η ενότητα σε περίπτωση διαγραφής ενός στελέχους τόνισε πως δεν γνωρίζει τι σημαίνει να διαγραφεί ένα στέλεχος και να διακυβευτεί η ενότητα, αλλά ξέρει ότι διακυβεύονται θέματα δημοκρατίας.

«Αν είναι στις διαδικασίες να πάμε 50 χιλιάδες ας το κάνει μεταξύ των φίλων του και της ομάδας του»

«Εγώ ξέρω ότι όταν επικαλείσαι τη διαγραφή επικαλείσαι το φόβο και μοιάζεις με τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος έλεγε «εάν δεν ψηφίσετε να πάρω το 32% θα διαλυθεί η χώρα». Τώρα ο κ. Ανδρουλάκης επικαλείται τον φόβο. Εγώ θέλω να επικαλεστώ την ελπίδα και τη χαρά, τη δύναμη της νίκης που φέρνουν οι εσωκομματικές διαδικασίες και να του πω ότι αν πάει σε εκλογές το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι αποστομωτικό για όλους και όλοι θα πρέπει, με βάση την εντολή του λαού, να προχωρήσουμε. Άλλωστε ο κ. Ανδρουλάκης επί τρία χρόνια κινείται χωρίς καμία εσωκομματική τριβή, κανένας δεν τον αμφισβήτησε ποτέ», τόνισε ο βουλευτής Αρκαδίας.

Για το πότε πιστεύει ότι θα οριστεί η ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως «όποιος θέλει να πάει τον Ιούλιο, ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίσει για αυτό δεν θα τον «σκοτώσει» κανένας για αυτό απλώς θα «σκοτώσει» το κόμμα. Τον Ιούλιο δεν θα έρθει πάνω από 40 – 50 χιλιάδες κόσμου. Η διαδικασία για την αλλαγή ηγεσίας πρέπει να γίνει εντός του 2024. Σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να γίνει αποτίμηση, να μιλήσουμε για τις πολιτικές και κυρίως οι υποψήφιοι να μας πουν το πλαίσιό τους για το πώς θα προχωρήσουν μπροστά με τη διεύρυνση και να φέρουν κόσμο στις διαδικασίες. Αν είναι στις διαδικασίες να πάμε 50 χιλιάδες ας το κάνει μεταξύ των φίλων του και της ομάδας του».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε ότι θα συνεχίσει να είναι στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και στην περίπτωση που νικήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές.

«Δεν θα κάνουμε ΚΚΕ εσωτερικού το ΠΑΣΟΚ»

«Βεβαίως, αφού αυτό αποφάσισε ο κόσμος. Αυτή δεν είναι η δημοκρατία; Ο καθένας μιλάει με τις πράξεις του και βεβαίως μετά από τόσα χρόνια δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μην έχω το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα για αυτό που αγωνίστηκα. Εγώ έχω φάει το ξύλο της αρκούδας το πολιτικό μένοντας το 2009 μέχρι το 2015 που δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω από το σπίτι μας, αυτοί που τα λένε τώρα αυτά ήταν στις παραλίες τότε και πιθανά οι πιο πολλοί έκαναν και βόλτες στην πλατεία Συντάγματος ως Αγανακτισμένοι», υπογράμμισε.

Τέλος, όσον αφορά τον Χάρη Δούκα και το κατά πόσον πρέπει να παραιτηθεί από τον δήμο Αθηναίων σε περίπτωση που κατέβει υποψήφιος πρόεδρος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε πως «αυτό μπορεί να το αξιολογήσει ο κόσμος όμως το ότι στοχοποιείται ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ο πρώτος που έχει κερδίσει τη ΝΔ, ο μοναδικός από το χώρο μας σε ένα συμβολικό δήμο είναι ένα πρόβλημα. Και να σας πω και το πιο ακραίο λέει ότι τον πρότεινε ο κ. Ανδρουλάκης άρα δεν μπορεί να είναι υποψήφιος. Αυτό δεν είναι λειτουργία κόμματος, αυτό είναι ιδιοκτησιακή αντίληψη ότι τα στελέχη ανήκουν στον αρχηγό. Αυτά τα κάνει το ΚΚΕ, αυτή είναι μια άλλη λειτουργία κόμματος την οποία την σέβομαι γιατί όποιος πάει στο ΚΚΕ ξέρει τι συμβαίνει. Δεν θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ εσωτερικού».