Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι στη Πυροσβεστική για τρεις φωτιές που εκδηλώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μια στην περιοχή των Βασιλικών, μια στον Λαγκαδά και μια κοντά στη Νέα Απολλωνία.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, των δήμων και εθελοντών καθώς σήμερα η Θεσσαλονίκη είναι στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιών, σύμφωνα με τον Χάρτη Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή του Λαγκαδά η πυρκαγιά είναι σε χαμηλή βλάστηση στον δρόμο προς Κολχικό. Είναι τρεις οι εστίες φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν και πέντε αεροσκάφη. Στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου.

Στον δήμο Βόλβης, η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελισσουργός. Επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Η φωτιά στον Μελισσουργό

Στον δήμο Θέρμης στην περιοχή των Βασιλικών η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 και καίει ξερά χόρτα. Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες. Ταυτόχρονα, για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου Θέρμης. Γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα από τη Σουρωτή.