Τεράστιο είναι το σύννεφο καπνού από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στην επιχείρηση.

Οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί σε μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Λόγω των καπνών, που προκαλούν σοβαρά προβλήματα και καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση, ενεργοποιήθηκε το 112 για τους κατοίκους της περιοχής καλώντας τους να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας μένοντας σε κλειστούς χώρους και κλείνοντας πόρτες και παράθυρα.

«Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αέρια που εκλύονται μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά  είναι τοξικά. Ήδη από την Μεταμόρφωση η μυρωδιά είναι έντονη, ενώ ορατό είναι από μεγάλη απόσταση και το μαύρο σύννεφο καπνού.

Στην περιοχή έχουν μεταβεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στον σύζυγο της Μίνας Γκάγκα ανήκει το εργοστάσιο που καίγεται

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA το εργοστάσιο ανήκει στον κ. Παλαμίδη, σύζυγος της κ. Μίνα Γκάγκα, πρώην υπουργού. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη, τα οποία διαθέτει στη λιανική.

Το MEGA επικοινώνησε με την κ. Γκάγκα και αυτό που είπε είναι πως δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, από όσο γνωρίσει μέχρι στιγμής.

Λόγω της πυρκαγιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα
  • Στην οδό Σένεκα
  • Στην οδό Αιγιδών