Οι συγγενείς θυμάτων Τεμπών σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους διατύπωσαν την «εύλογη απορία πώς είναι δυνατόν 15 μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα / έγκλημα των Τεμπών να παραμένουν ακόμα στις θέσεις τους οι κατηγορούμενοι» για τον θάνατο 57 ανθρώπων, επισημαίνοντας ότι «το ερώτημα μετατρέπεται πια σε οργή και αγανάκτηση» μετά την αποκάλυψη για τα πρόσωπα που εμπλέκονται «στην επείγουσα σύσκεψη για ταχύτατη “ανάπλαση” του χώρου του τραγικού δυστυχήματος», αναφερόμενοι στη σύσκεψη της 3ης Μαρτίου 2023 στην οποία συμμετείχαν ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο τότε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς.

Η «εύλογη απορία» που καταλήγει σε απαίτηση για «απομάκρυνση από θέσεις» συμπεραίνει κανείς ότι θα πρέπει να ισχύει και για τη «μητέρα» των συσκέψεων, εκείνη της 23ης Ιουλίου 2018 για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, την οποία οι πολίτες παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση την ώρα που, σύμφωνα με μαρτυρίες, άνθρωποι συνέχιζαν να κολυμπούν αβοήθητοι, χωρίς να έχουν διασωθεί από τον κρατικό μηχανισμό, με σορούς να επιπλέουν γύρω τους και έχοντας δει νωρίτερα συγγενείς τους να πνίγονται ή να καίγονται ζωντανοί μπροστά στα μάτια τους. Παρόντες σε εκείνη τη σύσκεψη – στην οποία δεν ειπώθηκε κουβέντα για νεκρούς – ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης.

Τα παραπάνω πρόσωπα που είχαν τότε θέσεις ευθύνης όχι μόνο δεν έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική ζωή, αλλά συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε αυτήν. Ο δε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, που σήμερα στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών Μαρίας Καρυστιανού, όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα να είχε εναντιωθεί τότε στην παραμονή των συντρόφων του στις θέσεις τους, έπειτα από τη συμμετοχή τους σε μια σύσκεψη όπου άπαντες αποσιώπησαν την ύπαρξη νεκρών. Εύλογα επίσης προκύπτει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, που αναφέρεται στα Τέμπη συχνά, θα πρέπει να μη γνωρίζει ότι έχει στο περιβάλλον του συνεργάτες με τέτοιο «παρελθόν» και με τέτοια έλλειψη πολιτικής ευθιξίας και ενσυναίσθησης. Στοιχηματίζω ότι τώρα που το πληροφορείται θα κάνει ένα κλικ στο YouTube για να ανακαλύψει την αλήθεια για τη σύσκεψη εκείνη, στην οποία επικεφαλής ήταν η «καρδιά» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλεσε ο ίδιος τον προκάτοχό του στο τιμόνι του κόμματος.