Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας 45χρονος ΑμεΑ στην περιοχή του Μουρεσίου στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (6/6) χτυπημένος και δεμένος σε ένα μαντρί πίσω από το σπίτι του.

Ο 45χρονος που έχει νοητική υστέρηση, ζει στο σπίτι του μαζί με ξάδερφό του, ο οποίος έχει οριστεί συμπαραστάτης του, την ώρα όμως που βρέθηκε κλειδαμπαρωμένος στο μαντρί, εκείνος απουσίαζε από το σπίτι.

Ο άνδρας φοβισμένος δεμένος και κλειδωμένος άρχιζε να φωνάζει σε βοήθεια. Οι κραυγές του έγιναν αντιληπτές από γείτονες που ειδοποίησαν την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες γνωρίζουν την οικογένεια και φροντίζουν τον 45χρονο εδώ και χρόνια.

Πώς εντοπίστηκε ο 45χρονος

Αμέσως πήγαν προς το μαντρί απ’ όπου ακούστηκε η φωνή και βρήκαν την πόρτα στο μαντρί δεμένη με σχοινιά, με κόμπους που δεν μπορούσαν να λύσουν, ενώ στην πόρτα είχε τοποθετηθεί και τσιμεντόλιθος.

Από το μικρό παράθυρο της πόρτας που φέρει αυτοσχέδια κάγκελα, φαινόταν ο 45χρονος ΑμεΑ, ο οποίος καθόταν σε ένα τσιμεντόλιθο ανάμεσα σε άχυρα, σκυμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», ο 45χρονος ήταν χτυπημένος στο μάτι και στην περιοχή του λαιμού.

Ο 45χρονος καθόταν σε ένα τσιμεντόλιθο ανάμεσα σε άχυρα, σκυμμένος, ενώ από το μικρό παράθυρο της πόρτας στο μαντρί είχαν οπτική επαφή μαζί του γείτονες (Πηγή: taxydromos.gr)

Έτσι, τον βρήκαν αστυνομικοί που κλήθηκαν να επέμβουν ενώ επί τόπου έσπευσε και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, σε περίπτωση που χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο «κάδρο» των ερευνών βρίσκεται συγγενικό πρόσωπο του 45χρονου, ο οποίος έχει οριστεί νόμιμος συμπαραστάτης του 45χρονου και φέρεται να έχει ασκήσει βία εναντίον του.

Ο ίδιος υποστήριξε πως, την ώρα που ο 45χρονος φώναζε «βοήθεια» από το μαντρί, εκείνος βρισκόταν σε καφενείο του χωριού, χωρίς, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να υπάρχει κάποια μαρτυρία που να επιβεβαιώνει την παρουσία του εκεί.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τον άνθρωπο που χτύπησε και στη συνέχεια κλείδωσε τον 45χρονο στο μαντρί.