Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σήμερα (25/5) σε λούνα παρκ στη δυτική Ινδία.

Επιπλέον, εννέα άνθρωποι νοσηλεύονται, πρόσθεσε ο αξιωματούχος στον δήμο Ραζκότ στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, Πραμπχάβ Τζοσί, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί.

Σύμφωνα με το India Today, από την καταστροφική πυρκαγιά στο πάρκο διασκέδασης TRP στο Ραζκότ, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τουλάχιστον εννέα παιδιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της 25ης Μαΐου και άμεσα έσπευσαν στο σημείο πολλά πυροσβεστικά οχήματα για να ελέγξουν την κόλαση και να διασώσουν τους εγκλωβισμένους.

Περίπου 20 πτώματα έχουν ανασυρθεί

Ο αστυνομικός επίτροπος, Ρατζού Μπαργκάβα, επιβεβαίωσε ότι «περίπου 20 πτώματα έχουν ανασυρθεί και έχουν σταλεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω έρευνα».

«Η φωτιά ξέσπασε στη ζώνη τυχερών παιχνιδιών TRP το απόγευμα. Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη και η φωτιά είναι πλέον υπό έλεγχο. Εργαζόμαστε για να ανασύρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες σορούς. Θα ακολουθήσουν έρευνες», πρόσθεσε.

Τα συνεργεία διάσωσης ανασύρουν μία σωρό

Το πάρκο διασκέδασης ανήκει στον μεγιστάνα Γιουβράτζ Σινγκ Σολάνκι, μετατράπηκε σε τόπο χάους και τραγωδίας, καθώς οι καπνοί ήταν ορατοί από απόσταση έως και τριών χιλιομέτρων.

Εν μέσω της καταστροφής, 15 έως 20 παιδιά διασώθηκαν από τις φλεγόμενες εγκαταστάσεις.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Ο επικεφαλής υπουργός του Γκουτζαράτ, Μπουπέντρα Πατέλ, δήλωσε ότι έχει οριστεί «ειδική ομάδα έρευνας».

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι δήλωσε «εξαιρετικά θλιμμένος» από την πυρκαγιά στο Ρατζκότ και δήλωσε ότι οι σκέψεις του είναι με εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ, India Today, BBC