Έρευνα έδειξε ότι οι ελληνικές παραλίες έχουν τα καθαρότερα νερά στον κόσμο με την πιο καθαρή παραλία του κόσμου να βρίσκεται στην Κίμωλο.

Η έρεuνα έγινε από το αμερικανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida Panhandle, που αναζήτησε εκατομμύρια δημόσια διαθέσιμες κριτικές ταξιδιωτών για παραλίες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα περιλαμβάνει έναν κατάλογο 50 παραλιών σε 75 χώρες που κατατάχθηκαν στις υψηλότερες θέσεις και αξιολόγησε 2,4 εκατ. κριτικές.

Το υψηλότερο ποσοστό κριτικών που μιλούσαν για «καθαρά νερά» αφορούσε στην παραλία Πράσσα στην Κίμωλο και έτσι ανακηρύχθηκε ανεπίσημα η καθαρότερη παραλία του κόσμου.

Τα καθαρότερα νερά του κόσμου στην παραλία Πράσσα στην Κίμωλο

Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο

Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο έχει τα πιο καθαρά νερά, σύμφωνα με τις κριτικές του Tripadvisor – το 43,56% αναφέρει τα καθαρά νερά της.

Ένας ευχαριστημένος ταξιδιώτης συνοψίζει στην κριτική του για την παραλία Πράσσα: «Τιρκουάζ καθαρά νερά, χρυσή άμμος, όμορφη παραλία».

Συνολικά, η Ελλάδα φιλοξενεί οκτώ από τις δέκα κορυφαίες παραλίες στον κόσμο με τα πιο καθαρά νερά.

Οι ελληνικές παραλίες έχουν τα καθαρότερα νερά στον κόσμο

Καθώς η Ελλάδα διαθέτη τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη λεκάνη της Μεσογείου, εύλογα περιλαμβάνει την πλειονότητα των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο με τα πιο καθαρά νερά.

Πρώτη αναδείχθηκε η παραλία Πράσσα στο νησί της Κιμώλου, με 43,56% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών χρησιμοποιούν τη φράση «καθαρά νερά».

Μια άλλη ελληνική παραλία που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα είναι η παραλία του Αγίου Δημητρίου (37,82% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών) στο νησί της Αλοννήσου. Βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και απέχει μόλις μια ανάσα από τη Σκόπελο, ένα νησί που έγινε διάσημο παγκοσμίως από την πρώτη ταινία «Mamma Mia».

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου στην Αλόννησο

Οι μη ελληνικές συμμετοχές στη λίστα περιλαμβάνουν τα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου Pileh Bay στο Ko Phi Phi Lee της Ταϊλάνδης (38,32% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών) και το Calo Des Moro στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας (36,89% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών).