Η χρήση του VAR από την ένταξή του στη ζωή μας και στο ποδόσφαιρο έχει φέρει διάφορες και αμφιλεγόμενες απόψεις.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει βοηθήσει στο να αποφεύγονται οι αλλοιώσεις  και κάποιοι άλλοι ότι έχει χαλάσει την ομορφιά του αθλήματος, αφαιρώντας το ανθρώπινο λάθος ( κάτι που δεν ισχύει, καθώς ακόμα γίνονται λάθη).

Μια ακόμη επανάσταση φαίνεται να έρχεται για το VAR, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς και είναι ανοιχτό σε κάθε πρόταση.

Η πρόταση έρχεται απευθείας από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνo , ο οποίος επιβεβαίωσε πως η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία μελετά μια τεράστια αλλαγή για το VAR:

«Μελετάμε το VAR κατόπιν αιτήματος, με δύο δυνατότητες επέμβασης για κάθε ομάδα».

Πιο αναλυτικά ο επικεφαλής της FIFA δήλωσε στη συνέλευση της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στην Μπανγκόκ:

«Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε το VAR. 65 ομοσπονδίες έχουν ήδη εφαρμόσει την τεχνολογία. Έχει δημιουργηθεί μια πιο βασική τεχνολογία, με λιγότερες κάμερες και δεν απαιτούνται αξιωματούχοι αγώνων, ώστε να είναι πιο προσιτό για όλους. Το σύστημα βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία. Οι προπονητές μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από το VAR σε δύο περιπτώσεις. Οι παίκτες μπορούν να το ζητήσουν από τον προπονητή. Αν αλλάξει η αρχική απόφαση, δεν χάνουν το αίτημα και θα συνεχίσουν να έχουν δύο».

Δείτε την ανάρτηση