Η Μέριλ Στριπ μίλησε για μια σκηνή οικειότητας που απόλαυσε τόσο πολύ τα γυρίσματα που δεν ήθελε να τελειώσει.

Η Μέριλ Στριπ, μία από τις πιο πολυαγαπημένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, μιλώντας στο 77ο Φεστιβάλ Καννών, αναλογιζόταν μία από τις πιο αγαπημένες της ταινίες της τεράστιας καριέρας της όταν θυμήθηκε την επίμαχη σκηνή.

Η Μέριλ Στριπ στις Κάννες

Τεράστια καριέρα, πολλές οι σκηνές

Η Μέριλ Στριπ έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο εμβληματικό φεστιβάλ του κινηματογράφου, όπου λέγεται ότι χειροκροτήθηκε από το όρθιο κοινό για τρία λεπτά.

Φυσικά, με μια τόσο λαμπρή καριέρα όπως αυτή της Στριπ υπάρχουν πολλές σκηνές που θα μπορούσε να ανακαλέσει στη μνήμη της, αλλά η συγκεκριμένη ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Και ενώ μπορεί να κατέληξε με την πρωταγωνίστρια να εύχεται να μην τελείωνε, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο αρχικά.

Η Μέριλ Στριπ παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο των Καννών

Δεν ξεκίνησε καλά το πράγμα

Έπαιξαν διάφοροι παράγοντες που όλοι μαζί λειτούργησαν έτσι ώστε να χαλάσουν κάπως τη διάθεση στην αρχή.

Ευτυχώς όμως, η κατάσταση σύντομα άλλαξε και η Στριπ θυμήθηκε ότι ένιωσε απόλυτα άνετα στην πολύ προσωπική σκηνή.

Ποια είναι, λοιπόν, η ταινία που η Μέριλ Στριπ θυμάται με τόσο τρυφερό τρόπο;

Ήταν η ταινία Out of Africa, του 1985, στην οποία πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Ο χαρακτήρας του Ρόμπερτ πλένει τα μαλλιά της Μέριλ στο ποτάμι, ενώ απαγγέλλει το ποίημα του Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ, την «Μπαλλάντα του γέρου ναυτικού»

Το στόρι της ταινίας

Η Στριπ υποδύεται μια Δανή βαρόνη που ερωτεύεται έναν κυνηγό μεγάλων θηραμάτων στην Αφρική, στην ταινία που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές της εποχής της.

Σε μια σκηνή που αποτελεί το ρομαντικό επίκεντρο της ταινίας βλέπουμε τους δύο εραστές να κάθονται δίπλα σε ένα ποτάμι.

Εκεί, ο χαρακτήρας του Ρόμπερτ πλένει τα μαλλιά της Μέριλ στο ποτάμι, ενώ απαγγέλλει το ποίημα του Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ, την «Μπαλλάντα του γέρου ναυτικού». Μεταξύ μας, ίσως δεν υπάρχει πιο ρομαντική σκηνή από αυτή.

«Μέχρι την πέμπτη λήψη ήμουν τόσο ερωτευμένη! Δεν ήθελα να τελειώσει εκείνη τη μέρα, ακόμα και παρά τους ιπποπόταμους»

Δείτε τη σκηνή του λουσίματος δίπλα στο ποτάμι

Τα προβλήματα

Μιλώντας στις Κάννες για τον ερωτισμό της σκηνής, η Στριπ είπε: «Είναι μια σκηνή σεξ κατά κάποιο τρόπο, επειδή είναι τόσο οικεία».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε δει τόσες πολλές σκηνές με ανθρώπους να γ@μιούνται, αλλά δεν βλέπουμε αυτό το τρυφερό άγγιγμα, αυτή τη φροντίδα».

Παρόλα αυτά, τα πράγματα ξεκίνησαν δύσκολα, όχι μόνο επειδή υπήρχαν επικίνδυνα ζώα κοντά.

Η σταρ του Χόλιγουντ είπε: «Είχαμε λιοντάρια, αλλά ήταν εισαγόμενα από την Καλιφόρνια και υποτίθεται ότι ήταν καλά – ήμερα. Δεν ήταν».

Όμως, τα σίγουρα όχι εξημερωμένα ήμερα λιοντάρια ήταν το λιγότερο που τους απασχολούσε, αφού τα πιο επικίνδυνα ζώα της Αφρικής έκαναν βόλτες σε κοντινή απόσταση.

Οι ιπποπόταμοι ήταν το λιγότερο

Η Στριπ εξήγησε: «Το δεύτερο πράγμα που μας είπαν είναι ότι το ζώο που σκοτώνει τους περισσότερους ανθρώπους στην Αφρική είναι ο ιπποπόταμος, αν μπεις ανάμεσα στον ιπποπόταμο και το νερό.

»Γυρίζαμε λοιπόν στο ποτάμι και οι ιπποπόταμοι ήταν ακριβώς δίπλα μας. Δεν ξέρω αν το δείχνουν αυτό στην ταινία, δεν θυμάμαι, αλλά εγώ το γνώριζα!»

Όπως είναι λογικό, το λούσιμο των μαλλιών ήταν λίγο νευρικό στην αρχή, με τη Στριπ να παραδέχεται ότι «δεν ήταν καλό», προτού παρέμβει ο κομμωτής της με μερικές συμβουλές.

Η Στριπ είπε: «Ο Ρέντφορντ πήρε το μάθημα, και πραγματικά μπήκε στο κόλπο και ήταν υπέροχος.

»Μέχρι την πέμπτη λήψη ήμουν τόσο ερωτευμένη! Δεν ήθελα να τελειώσει εκείνη τη μέρα, ακόμα και παρά τους ιπποπόταμους».

*Με στοιχεία από unilad.com