Μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα και την προεκλογική ομιλία του στο Γαλάτσι προς τους συμπατριώτες του που ζουν στη χώρα μας, ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα προχώρησε σε δύο αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πρώτη, που συνόδευσε με μία φωτογραφία του μαζί με τους τραγουδιστές που άνοιξαν την εκδήλωση, Νόιζι και Έρα Ρούσι, περιέγραψε το «ευχαριστώ από βάθους καρδίας» για τους συμπατριώτες του που βρέθηκαν στο Γαλάτσι.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «βίωσα σε κάθε κύτταρο τη βαθιά ανάσα της πατρίδας ανάμεσα στους Αλβανούς της Ελλάδας» διαμηνύοντας παράλληλα ότι η Αλβανία θέλει να προχωρήσει σε μια «νέα πραγματικότητα αδελφοσύνης, ευρωπαϊκής τάξης και ειρήνης με την Ελλάδα».

Στη δεύτερη ανάρτηση, με λεζάντα «μια αξέχαστη αλβανική μέρα» παραθέτει φωτογραφίες από την πολυπληθή συγκέντρωση στο στάδιο του Γαλατσίου.

«Να δούμε το παρελθόν μέσα από το μέλλον»

Ο αλβανός πρωθυπουργός έγραψε συγκεκριμένα ότι βίωσε «σε κάθε κύτταρο τη βαθιά ανάσα της πατρίδας ανάμεσα στους Αλβανούς της Ελλάδας» τονίζοντας το «τεράστιο αίσθημα ευγνωμοσύνης για όλους εκείνους που ξεχύθηκαν σαν ποτάμι προς το Στάδιο Γαλατσίου – παράδειγμα της τεράστιας αλβανικής καρδιάς που χτυπάει στη γειτονική χώρα – δείχοντας την επιθυμία να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αδελφοσύνης, ευρωπαϊκής ειρήνης και ευημερίας με την Ελλάδα».

«Η νέα πραγματικότητα», ανέφερε στη συνέχεια, «έθεσε ακριβώς μπροστά στα μάτια μας τη σοφή πρόσκληση να δούμε το παρελθόν μέσα από το μέλλον και όχι πια το αντίθετο, αν θέλουμε η Αλβανία και η Ελλάδα να κάνουν επιτέλους για τους λαούς τους αυτό που οι λαοί τους έκαναν ο ένας για τον άλλον σε όλη την ιστορία».