Οι αρχές ανέσυραν το πτώμα του τελευταίου θύματος από την κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη, που προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων στα τέλη Μαρτίου, όπως ανακοίνωσαν χθες (τοπική ώρα) οι αρχές στην πολιτεία του Μέριλαντ (ανατολικές ακτές των ΗΠΑ).

Το «Dali«, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μήκος 300 μέτρων, προσέκρουσε στις 26 Μαρτίου σε έναν πυλώνα της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι της Βαλτιμόρης, προκαλώντας την κατάρρευσή της.

Έξι εργάτες που πραγματοποιούσαν εργασίες επισκευής στο οδόστρωμα της γέφυρας η οποία χτυπήθηκε από το πλοίο θεωρήθηκαν αγνοούμενοι. Δύο άλλοι είχαν διασωθεί.

Εικόνα από τη σύγκρουση του Dali με την γέφυρα

O Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε για την άμεση ανακατασκευή της γέφυρας

Το θύμα, το πτώμα που όποιου εντοπίστηκε χθες, ταυτοποιήθηκε από τις αρχές ως ο Χοσέ Μινόρ Λόπεζ, ένας 37χρονος εργάτης από τη Βαλτιμόρη.

«Σήμερα, ανασύρθηκε ο Χοσέ Μινόρ Λόπεζ, έκτο και τελευταίο θύμα που αγνοείτο», ανέφερε στην πλατφόρμα Χ ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Μ. Σκοτ.

Οι εργασίες για το πλήρες εκ νέου άνοιγμα του καναλιού θα συνεχιστούν «ενώ κλείνουμε το κεφάλαιο αυτής της προσπάθειας (ανάσυρσης)», δήλωσε ο Μ. Σκοτ.

Η κατάρρευση της γέφυρας οδήγησε σε μερικό αποκλεισμό των θαλάσσιων μεταφορών σε ένα από τα πιο δραστήρια λιμάνια της χώρας.

Το FBI και το εθνικό συμβούλιο για την ασφάλεια των μεταφορών άνοιξε έρευνα για το δυστύχημα.

Δέσμευση Μπάιντεν για άμεση ανακατασκευή

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την άμεση ανακατασκευή της γέφυρας.

«Βρίσκομαι εδώ για να σας πω ότι όλη η χώρα σας στηρίζει», είπε ο αμερικανός πρόεδρος μπροστά από τα συντρίμμια.

Διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθούν τα έργα για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, ένα από τα μεγαλύτερα των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Θα κινήσουμε γη και ουρανό για να ανακατασκευάσουμε αυτήν τη γέφυρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», τόνισε ο πρόεδρος Μπάιντεν, καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει το σχέδιο χρηματοδότησης.