Βροχή, τρία αυτοκίνητα ασφαλείας (ένα εικονικό, δύο κανονικά), συγκρούσεις, ανατροπές, διαφορετικές στρατηγικές, υπέρμετρη φθορά, αλλά τίποτα δεν σταματούσε τον πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν, αυτό το Σαββατοκύριακο. Πήρε άνετη νίκη στο Sprint του Σαββάτου, μπροστά από Χάμιλτον, Πέρεζ και τις δύο Ferrari και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Μαξ Φερστάπεν, στον κυρίως αγώνα, διατήρησε το προβάδισμα της pole στην πρώτη στροφή και κυριάρχησε χωρίς κανένα πρόβλημα. Πίσω του, η εξέλιξη του αγώνα είχε δυο στάδια: Το πρώτο μέρος ήταν προβλέψιμο, χωρίς ιδιαίτερο σασπένς, αλλά στο δεύτερο μέρος, υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Λάντο Νόρις ψηφίστηκε από το κοινό ως ο οδηγός του αγώνα, συγκεντρώνοντας το 26,4% των ψήφων. Ακολουθήσουν οι Χάμιλτον (13,9%), Αλόνσο (13,6%), Λεκλέρ  (9%) και Φερστάπεν (6,3%).

Επόμενο αγώνα με διαμόρφωση Sprint, θα έχουμε στο Μαϊάμι, το Πάσχα. Για 2ο συνεχόμενο γύρο, θα έχουμε μορφή Sprint, που σημαίνει μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών και κατατακτήριες δοκιμές Sprint, τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου. Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, θα έχουμε αγώνα Sprint και τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix, ενώ θα ακολουθήσει ο κανονικός αγώνας την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου.

Η πίστα αποτελείται από μεγάλες ευθείες και απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ υπάρχουν και δύο αρκετά κλειστά κομμάτια που απώτερο στόχο έχουν, να δυσκολέψουν αρκετά τους οδηγούς και τα μονοθέσια του πρωταθλήματος

Γύροι: 57

Μήκος Πίστας: 5,412 χιλιόμετρα

Απόσταση Αγώνα: 308,326 χιλιόμετρα

Ρεκόρ Γύρου: 1:31:361 Max Verstappen (2022)