Ιστορική στιγμή για την ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού που αντιμετωπίζει σήμερα στη Βουδαπέστη τη Φερεντσβάρος στον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup, θέλοντας ένα αποτέλεσμα που θα αφήσει ανοιχτή ενόψει του επαναληπτικού την υπόθεση πρόκριση στον τελικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως μαθαίνω, οι Ούγγροι υπολογίζουν ιδιαίτερα τον αντίπαλό τους. Αφενός αγωνίστηκαν με ρεζέρβες στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος ενώ ο σημερινός ημιτελικός δεν θα αρχίσει, όπως αρχικά είχε ορισθεί, στις 19:00 ώρα Ελλάδας, αλλά στις 15:00. Και αυτό διότι η ομάδα της Βουδαπέστης έκανε αίτημα στην EHF (που έγινε δεκτό) ώστε ο πρώτος ημιτελικός στην Elek Gyula Arena να αλλάξει ώρα και να πάει αρκετά νωρίτερα. Και αυτό με απώτερο στόχο να έχει περισσότερο κόσμο το γήπεδο, καθώς δεν θα συμπέσει (χρονικά) ο αγώνας με αυτόν του πρωταθλήματος της Φερεντσβάρος με την Κισβάρντα.

Τους χειροκρότησαν

Βρέθηκα πριν από λίγες ημέρες στο γήπεδο του Μοσχάτου. Οχι για να παρακολουθήσω αγώνα της τοπικής ομάδας που άλλωστε μετέχει πλέον χωρίς κάποια επιτυχία στο πρωτάθλημα της Α’ Πειραιά. Μετά την αποχώρηση της διοίκησης του Στέφανου Φαναρίτη, πολλά έγιναν δυσκολότερα. Που λέτε, το ενδιαφέρον μου κίνησε ο αγώνας της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στον Εθνικό (χρησιμοποιεί ως έδρα το συγκεκριμένο γήπεδο) και τον Πανιώνιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ναι μεν ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τον Εθνικό αλλά δεν χάνει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα 2. Το πολύ ωραίο στο απόγευμα της περασμένης Κυριακής ήταν πως το κοινό των γηπεδούχων χειροκρότησε τους παίκτες του Πανιωνίου και μπράβο του για την αναγνώριση που έδειξε στους πρωταθλητές.

Πώς έληξε μια παρεξήγηση

Ο Σωτήρης Τσιλούλης είχε έντονο διάλογο με τον Φώτη Ιωαννίδη μετά το τέλος του αγώνα της περασμένης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Λαμία. Οι δυο τους είχαν ξεκινήσει τις… κοκορομαχίες κατά τη διάρκεια του αγώνα και η ένταση κορυφώθηκε μετά το τέλος. Αλλά στα αποδυτήρια φαίνεται ότι ηρέμησαν και οι δύο. Βγαίνοντας απ’ αυτά ο Ιωαννίδης ρωτήθηκε και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, προτιμώντας να φωτογραφίζεται και να δίνει αυτόγραφα στα δεκάδες μικρά παιδιά που τον περίμεναν. Λίγη ώρα μετά βγήκε ο Τσιλούλης. «Ολα καλά παιδιά. Συμβαίνουν αυτά, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι», είπε σε κάποιους που τον ρώτησαν για την κόντρα του με τον Ιωαννίδη. Ως εκ τούτου, η παρεξήγηση θεωρείται λήξασα.

Τσεκάρουν σχετικά άγνωστο «άσο»

To όνομά του δεν είναι από εκείνα που λάμπουν. Ο Μάρτσιν Μπούλκα δεν είναι ακόμη γνωστός. Κι όμως ο πολωνός τερματοφύλακας της Νις είναι ψηλά στη λίστα ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ολοι ψάχνουν καλό γκολκίπερ και ο Μπούλκα έχει δείξει πολλά στο γαλλικό πρωτάθλημα. O σχεδόν δίμετρος (1.99μ.) νεαρός (24 ετών) πολωνός «άσος» είναι ήδη διεθνής με την εθνική της χώρας του αν και δεν έμαθε το ποδόσφαιρο στην πατρίδα του. Ξεκίνησε τη διαδρομή του από τις ακαδημίες της Παρί και τώρα κοστίζει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Σε λίγο καιρό, λένε στη Γαλλία, θα μιλάνε όλοι για αυτόν και μένει η πρόβλεψη να επιβεβαιωθεί.

Του ζήτησε συγγνώμη

Ιδιαίτερα στεναχωρημένος ήταν μετά το ματς με την ΑΕΚ ο Μόουζες Οντουμπάτζο λόγω του πολύ δυνατού μαρκαρίσματος που έκανε προς το τέλος του αγώνα πάνω στον Λάζαρο Ρότα. Με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά κριθεί, ο μπακ του Αρη έκανε ένα πολύ άσχημο τάκλιν πάνω στον αντίπαλό του και στις δηλώσεις του μετά το ματς απολογήθηκε, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ένιωσα ικανοποίηση όταν είδα ότι ήταν καλά ο αντίπαλος». Ο Οντουμπάτζο ζήτησε συγγνώμη από τον Ρότα ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχε καμία σκοπιμότητα και πως ό,τι έγινε ήταν από την ένταση του αγώνα.

Πώς έδωσε παραπάνω αγώνες!

Στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ κάθε ομάδα παίζει 82 αγώνες. Αρα το μάξιμουμ των αγώνων στους οποίους ένας παίκτης μπορεί να αγωνιστεί είναι 82. Λάθος! Μπορεί να αγωνιστεί και σε περισσότερους. Οπως ο Μπάντι Χιλντ, που έπαιξε φέτος σε 84! Πώς; Αγωνίστηκε και στους 52 πρώτους αγώνες των Ιντιάνα Πέισερς πριν δοθεί με ανταλλαγή στους Σίξερς. Οταν, όμως, πήγε στη Φιλαδέλφεια, η ομάδα είχε δώσει 50 αγώνες, άρα έπρεπε να παίξει άλλους 32. Ο Χιλντ αγωνίστηκε σε όλους και αν κάνετε την πρόσθεση 52 συν 32, το άθροισμα είναι 84! Αυτό, πάντως, είναι κάτι που σπάνια συμβαίνει. Ο τελευταίος πριν από τον Χιλντ που το είχε πετύχει ήταν ο Κέισι Τζέικομπσεν τη σεζόν 2004-05.