Η Μόσχα κατήγγειλε το Σάββατο την έγκριση από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενός πακέτου βοήθειας 95 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν. Την ίδια στιγμή αναμένεται η Ρωσία να εντείνει τις προσπάθειές της, πριν αρχίσουν να εισρέουν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία.

«Η χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν θα επιδεινώσει τις παγκόσμιες κρίσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram.

Η ίδια χαρακτήρισε τη βοήθεια προς το Κίεβο «άμεση υποστήριξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» και είπε ότι η βοήθεια προς την Ταϊβάν αντιπροσωπεύει «παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε πως η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία θα αποτελέσει την καταστροφή της χώρας.

«Θα καταστρέψει ακόμη περισσότερο την Ουκρανία, σκοτώνοντας ακόμη περισσότερους Ουκρανούς»

Η υποστήριξη προς το Ισραήλ αντιπροσωπεύει «έναν άμεσο δρόμο προς μια άνευ προηγουμένου επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο προεδρικός εκπρόσωπος της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η απόφαση για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία «θα πλουτίσει περαιτέρω τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και θα καταστρέψει ακόμη περισσότερο την Ουκρανία, σκοτώνοντας ακόμη περισσότερους Ουκρανούς εξαιτίας του καθεστώτος του Κιέβου», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι νομοθέτες στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισαν νομοθεσία σε μια σπάνια συνεδρίαση του Σαββάτου που παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία και το Ισραήλ, ενισχύει την Ταϊβάν, ενώ απειλεί επίσης με απαγόρευση του TikTok εάν δεν αποεπενδύσει από το Πεκίνο.